Najljepše priče  za djecu i omladinu sa 7. Konkursa PLANJAXOVO PERO je završen. Zbirka priča za djecu i omladinu nalazi se i na policama Gradske bibilioteke Ilijaš.

Selektor 7. Planjaxovog pera prof.dr. Muris Bajramović sa Univerziteta u Zenici, imao je pune ruke posla. Od pristiglih radova najbolja je priča Panda u krošnji bambusa, čiji je autor Vernes Subašić, i ona je dobila ZLATNO PLANJAXOVO PERO, zatim Strpljenje, Avde Halilovića, kojem je  pripalo  SREBRENO PLANJAXOVO PERO i priča Trokolica, autora Saida Štete, kojem je pripalo BRONZANO PLANJAXOVO PERO.

Za knjigu 7. PLANJAXOVO PERO prof.dr. Bajramović je izabrao još 30 priča, koje su uvrštene, a to su:

Džinovska ljulja, Basna pobjednika, Maalim – dječak iz sna, Prijateljstvo, Trantolini, Poljubac mog anđela,  Čarobna violina, Stella, Stanovnik iz Crvenog Grada, Putovanje jedne priče,  Narandže za opkladu,  Nisam ga ja kupio, Snježna priča, Draco, Kako sam postao paša, Blago na rječnom ostrvu, Dječak sa sedam svijećnjaka,  Nit ljubavi,  U nevolji se poznaju junaci,  Izgubljene princeze, izgubljeni prinčevi, Dogodovštine dječaka Ameda, Bajramska baklava,  Tajna pisma,  Zmajevac,  Na Feniksovim krilima,  Hrđavi,  Tahsina-djevojčica sa prozora, Priča moje nane, Riđan i Fibi, Štuka Stravinja iz jezera Modrac.

Svaka priča zasebno ima specifične teme o kojima se može dodatno razgovarati.

Share.

Comments are closed.