KULTURA

Knjiga sedmice “Žena sa cvijetom od papira“ Donato Karizi

Čitajte, čitajte, čitajte. Samo nemojte nikada čitati isti tip knjiga, istražite različite žanrove kako biste razvili jedinstven stil čitanja.” R.-L. Stine.

Knjiga sedmice, prema preporuci ilijaških bibliotekara je bestseller “Žena sa cvijetom od papira” čiji je autor Donato Karizi.

Ova nezaboravna, poetična i uzbudljiva priča pokazuje nam kako riječ, ako se izrazi, može promijeniti tok života. Istorija, potonuće Titanika, strast, ljubav, melanholija stapaju se u svojevrsnom kaleidoskopu punom sugestija i intenzivnih emocija. Riječi teku i prepliću se kao oblaci dima, a dim je upravo lajtmotiv čitavog romana.

Žena sa cvietom od papira je kratak roman, ali za mene je jedan od onih rijetkih izuzetaka u koji je u nekoliko stranica bilo moguće unijeti smisao života, onaj koji nas tjera da dišemo, ispričamo i prenesemo dalje.” – Donato Karizi

 Od čovjeka možete uzeti sve – poštovanje, čast, dostojanstvo. Ali ako ubijete njegov san – gotovo je.

U trileru Žena sa cvijetom od papira Karizi je pokazao da je pisac koji voli izazove i voli da ih osvaja sa čitaocima.

Uplovite u priču koja putuje kroz vrijeme i uspijeva da prevari smrt. Samo saznanje da nas na kraju dana čeka dobro štivo, čini taj dan puno sretnijim, kažu knjigoljupci, pa požurite posuditi nove knjige iz Biblioteke Ilijaš.

 

Povezane objave

Back to top button