Knjige sedmice: Lucinda Riley – Sedam sestara i Čovjekovo traganje za smislom – Viktor E. Frankl

Proljeće je već pokucalo na vrata, sunce prodire kroz oblake, a miris behara i proljetnog cvijeća već možemo osjetiti u zraku. Međutim, s obzirom na to da je pandemija corona virusa u velikom jeku, kako u svijetu tako i u našoj državi neki su sigurno i zaboravili da nam je proljeće uopće i stiglo.

Kako nam je svima preporučeno da ostajemo kući i brinemo za svoje zdravlje, za vas smo pripremili odlične knjige koje ćete čitati u jednom dahu, stoga se preseliti na terase, ili smjestite u ugodan kauč i utonute u nevjerovatne priče. Ovaj put smo za vas izdvojili dvije knjige, a to su: Lucinda Riley – Sedam sestara i Čovjekovo traganje za smislom – Viktor E. Frankl.

Lucinda Riley – Sedam sestara

Sedam sestara je zanosna epska bajka o ljubavi i gubitku – prva u jedinstvenom, čarobnom serijalu od sedam knjiga zasnovanih na legendama sazviježđa Sedam sestara – i autorica nam ovdje potvrđuje svoj izuzetni pripovjedački talenat.

Maja D”Apliese i njezinih pet sestara okupljaju se u domu iz djetinjstva Atlantidi – veličanstvenom izoliranom dvorcu na obali Ženevskog jezera, pošto prime vijest o smrti voljenoga oca koji ih je sve posvojio kao dojenčad.
Svaka među njima dobit će primamljiv trag na putu prema pravom podrijetlu, a Maju njezin odvodi na suprotnu stranu svijeta u dotrajalu vilu u Riju de Janeiru.

O autorici:

Lucinda Riley najprodavanija je spisateljica New York Timesa i autorica čak šesnaest romana uključujući serijal Sedam sestara.

Čovjekovo traganje za smislom – Viktor E. Frankl

Nekima je možda poznato da najbolje od sebe dajemo u najtežim trenucima. Viktor Frankl je duhovno buđenje doživio u koncentracijskom logoru. Da, tema je teška, ali Frankl piše o neočekivano pozitivnim stvarima koje je doživio i spoznao u najzahtjevnijim trenucima života. Kada oko vas nestaje ljudskost i ostaje samo puko preživljavanje, da ne kažemo samo disanje jer hrana i voda su luksuz, imate samo sebe na kojeg se možete osloniti.

Frankl tu briljira hrabrošću i snagom duha – on se ne predaje, promatra svijet upijajući svu nečovječnost te iz nje uspijeva izroniti najdivnije bisere humanosti.

Budući da je čovjek uvijek u potrazi za smislom, ova je dirljiva i potresna knjiga i danas, jednako aktualna kao i u vrijeme svoga nastanka.

Prethodni članakPandemija: Neće biti isključena struje zbog dugovanja
Naredni članakPokrenuta akcija prikupljanja sredstava za izgradnju lifta za porodicu Ahmiš