ILIJAŠ

Knjižara “Nidija” Ilijaš dobro opremljena školskim priborom i udžbenicima

Nova školska godina donosi i nove izazove, naročito za prvačiće. Još uvijek nije poznato da li će učenici nastavu dočekati u školskim klupama ili u kućama. Sve zavisi od epidemiološke situacije, koja je trenutno povoljna.

Početak nove školske godine za đake osnovnih i srednjih škola se bliži. Kao i prethodnih, tako i ove godine potrebno je nabaviti školski pribor i udžbenike.

Posjetili smo knjižaru „Nidija“ u Ilijašu i razgovarali sa vlasnikom Kenanom Šehićem. Knjižara „Nidija“ izuzetno dobro je opremljena školskim priborom i udžbenicima i možete pronaći skoro svu potrebnu literaturu. Ove godine cijene knjiga, u zavisnosti od izdavača, skuplje su za 0,50 KM u odnosu na prethodnu godinu.

Knjižara „Nidija“ posluje 23 godine i kako kaže vlasnik Kenan svake godine je isto – svako kupuje prema svojim mogućnostima. Osim udžbenika, roditelji obezbjeđuju djeci i pribor za školu. Pored osnovnih stvari kao što su pernice, olovke, gumice i sl., najviše se kupuje pribor za likovnu kulturu i tehnički odgoj.  Cijene ruksaka su od 60 KM do 200 KM.

 

Povezane objave

Back to top button