ILIJAŠKULTURA

Koncertom vrhunskog bh. pjevača Al ´Dina svečano otvorena Manifestacije kulture i sporta „Ilijaški dani 2022“

Muzičkim spektaklom poznatog bosanskohercegovačkog pjevača Al ´Dina na Trgu Alije Izetbegovića svečano je otvorena manifestacija „Ilijaški dani 2022“ u organizaciji JU Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš.

Svečanom otvorenju prisustvovali su načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, zamjenica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević, predstavnici kulturnog, vjerskog i političkog života, prijatelji i gosti, te brojni građani općine Ilijaš, ali i drugih općina i gradova.

Ovogodišnja, 21. po redu manifestacija kulture i sporta započela je otvaranjem izložbi: “Spomenici kulturno – historijskog naslijeđa općine Ilijaš – nišani nahije Dubrovnik” i “Znakovi Bosne” , a noć prije, 30. juna u sklopu Manifestacije održana je promocija knjiga “Monografija 126. ilijaške brigade”.

Direktor Kulturno – sportskog centra i Radio Ilijaša, ujedno i predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije kulture i sporta “Ilijaški dani 2022” Nermin Hodžić poželio je dobrodošlicu svim prisutnim i zahvalio na pruženoj podršci.

„Ove godine nastavljamo tradiciju održavanja Manifestacije „Ilijaški dani“, 21. put. Organizacioni odbor u proteklom periodu održao je niz sastanaka, izvršene su neophodne pripreme i donesene potrebne odluke i s nestrpljenjem očekujemo relaizaciju manifestacije kulture i sporta. Tendencija je posljednjih nekoliko godina da se trgovački aspekt svede na najmanju moguću mjeru, a da se naglasak stavi na kulturne, sportske, edukacijske sadržaje i zabavne sadržaje za djecu“ kazao je direktor Hodžić.

Direktor Hodžić iskoristio je još jednom priliku te pozvao građane da posjete manifestaciju i uživaju u  bogatim kulturno-sportskim, muzičkim, edukativnim i zabavnim sadržajima.

Također, direktor Hodžić zamolio je sugrađane za stpljenje, te se nada da će Manifestacija biti na korist i zadovoljstvo svih nas.

Aldin Kurić poznatiji kao Al´ Dino kazao je da nakon 20 godina ponovo nastupa u Ilijašu, te da je poseban osjećaj opet pjevati u susjednoj općini.

“Publika će imati priliku poslušati neke od mojih pjesama koje sam snimao više od 20 godina, dakle ono što je srž mog muzičkog rada, a nakon toga i hitove drugih pjevača. Bitno je da zabavimo ljude, da ih animiramo ovu noć. Zahvaljujem se Organizacionom odboru Manifestacije kulture i sporta “Ilijaški dani “2022” na pozivu i prilici da zajedno uživamo u ovoj noći”, kazao je Al´ Dino.

Svečanu manifestaciju Al´ Dino je otvorio pjesmom Čaršija, a nakon toga nizali su se hitovi kao što su : I sad me po tebi poznaju, Kad me bebo ne voliš, Samo je nebo dom, Kopriva, Srce se predalo i brojne druge, a ilijaška publika je uživala u odličnoj atmosferi.

Manifestacija kulture i sporta “Ilijaški dani” trajat će šest dana, dakle od 1. do 6. jula, a građani naše općine i svi zainteresovani u danima koji slijede moći će posjetiti neke od sljedećih sadržaja: Ilijaški učenici svome gradu – muzičko – scenski nastup sekcija osnovnih i Srednje škole, Međunarodni auto rally – Ilijaš 2022, Promocija edicije Bošnjačka književnost u 100 knjiga, Veče sevdaha, Koncert hora BZK “Preporod” Ilijaš i druge bogate kulturne i sportske sadržaje, ali i edukativne i zabavne sadržaje za najmlađe.

Kao i prethodnih, tako i ove godine učešće u programu uzeli su brojni sportski klubovi, udruženja, tako da već sutra, od 14:00 sati održat će se malonogometni turnir u Sportskoj dvorani, a od 10 do 13 sati i Kreativni park za najmlađe koji organizuje Omladinska organizacija “Capre Diem – Iskoristi dan”.

Pozivamo građane i da sutra u kinu Ilijaš pogledaju dokumentarni film “Od Patriotske lige do 126. ilijaške brigade” sa početkom u 18:30h.

Sadržaji koji ćete moći posjetiti ovih dana bogati su zahvaljujući  pokroviteljstvu Općine Ilijaš i kompaniji Imtec, srebrnom sponzoru ovogodišnje Manifestacije „Ilijaški dani 2022“.

 

Povezane objave

Back to top button