Koncertom vrhunskog bh. pjevača Al ´Dina svečano otvorena Manifestacije kulture i sporta „Ilijaški dani 2022“

Muzičkim spektaklom poznatog bosanskohercegovačkog pjevača Al ´Dina na Trgu Alije Izetbegovića svečano je otvorena manifestacija „Ilijaški dani 2022“ u organizaciji JU Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš.

Svečanom otvorenju prisustvovali su načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, zamjenica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević, predstavnici kulturnog, vjerskog i političkog života, prijatelji i gosti, te brojni građani općine Ilijaš, ali i drugih općina i gradova.

Ovogodišnja, 21. po redu manifestacija kulture i sporta započela je otvaranjem izložbi: “Spomenici kulturno – historijskog naslijeđa općine Ilijaš – nišani nahije Dubrovnik” i “Znakovi Bosne” , a noć prije, 30. juna u sklopu Manifestacije održana je promocija knjiga “Monografija 126. ilijaške brigade”.

Direktor Kulturno – sportskog centra i Radio Ilijaša, ujedno i predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije kulture i sporta “Ilijaški dani 2022” Nermin Hodžić poželio je dobrodošlicu svim prisutnim i zahvalio na pruženoj podršci.

„Ove godine nastavljamo tradiciju održavanja Manifestacije „Ilijaški dani“, 21. put. Organizacioni odbor u proteklom periodu održao je niz sastanaka, izvršene su neophodne pripreme i donesene potrebne odluke i s nestrpljenjem očekujemo relaizaciju manifestacije kulture i sporta. Tendencija je posljednjih nekoliko godina da se trgovački aspekt svede na najmanju moguću mjeru, a da se naglasak stavi na kulturne, sportske, edukacijske sadržaje i zabavne sadržaje za djecu“ kazao je direktor Hodžić.

Direktor Hodžić iskoristio je još jednom priliku te pozvao građane da posjete manifestaciju i uživaju u  bogatim kulturno-sportskim, muzičkim, edukativnim i zabavnim sadržajima.

Također, direktor Hodžić zamolio je sugrađane za stpljenje, te se nada da će Manifestacija biti na korist i zadovoljstvo svih nas.

Aldin Kurić poznatiji kao Al´ Dino kazao je da nakon 20 godina ponovo nastupa u Ilijašu, te da je poseban osjećaj opet pjevati u susjednoj općini.

“Publika će imati priliku poslušati neke od mojih pjesama koje sam snimao više od 20 godina, dakle ono što je srž mog muzičkog rada, a nakon toga i hitove drugih pjevača. Bitno je da zabavimo ljude, da ih animiramo ovu noć. Zahvaljujem se Organizacionom odboru Manifestacije kulture i sporta “Ilijaški dani “2022” na pozivu i prilici da zajedno uživamo u ovoj noći”, kazao je Al´ Dino.

Svečanu manifestaciju Al´ Dino je otvorio pjesmom Čaršija, a nakon toga nizali su se hitovi kao što su : I sad me po tebi poznaju, Kad me bebo ne voliš, Samo je nebo dom, Kopriva, Srce se predalo i brojne druge, a ilijaška publika je uživala u odličnoj atmosferi.

Manifestacija kulture i sporta “Ilijaški dani” trajat će šest dana, dakle od 1. do 6. jula, a građani naše općine i svi zainteresovani u danima koji slijede moći će posjetiti neke od sljedećih sadržaja: Ilijaški učenici svome gradu – muzičko – scenski nastup sekcija osnovnih i Srednje škole, Međunarodni auto rally – Ilijaš 2022, Promocija edicije Bošnjačka književnost u 100 knjiga, Veče sevdaha, Koncert hora BZK “Preporod” Ilijaš i druge bogate kulturne i sportske sadržaje, ali i edukativne i zabavne sadržaje za najmlađe.

Kao i prethodnih, tako i ove godine učešće u programu uzeli su brojni sportski klubovi, udruženja, tako da već sutra, od 14:00 sati održat će se malonogometni turnir u Sportskoj dvorani, a od 10 do 13 sati i Kreativni park za najmlađe koji organizuje Omladinska organizacija “Capre Diem – Iskoristi dan”.

Pozivamo građane i da sutra u kinu Ilijaš pogledaju dokumentarni film “Od Patriotske lige do 126. ilijaške brigade” sa početkom u 18:30h.

Sadržaji koji ćete moći posjetiti ovih dana bogati su zahvaljujući  pokroviteljstvu Općine Ilijaš i kompaniji Imtec, srebrnom sponzoru ovogodišnje Manifestacije „Ilijaški dani 2022“.

 

Prethodni članakU Biznis centru Ilijaš otvorena izložba „Znakovi Bosne“
Naredni članakObezbijeđeno šest autobusa iz Ilijaša za odlazak na kolektivnu dženazu žrtvama genocida u Srebrenici