ILIJAŠ

Konkurs za najljepšu povratničku priču: „Moj život u Ilijašu od 1996. godine“

Javna ustanova “KSC i Radio Ilijaš” objavljuje Javni konkurs za najljepšu povratničku priču

„Moj život u Ilijašu od 1996. godine“.

Posljednji dan februara 2020. označit će pune 24 godine od povratka Ilijašana u svoj zavičaj i početak života iznova- bez kuće, često bez svojih voljenih, bez posla, bez novca samo sa jakom voljom i ljubavlju prema svome domu i gradu.  Bilo  je to vrijeme kada je trebalo početi život iznova za prijeratne stanovnike Ilijaša   koji  su bili raseljeni po susjednim općinama Brezi, Kaknju, Varešu,  Visokom.

JU KSC I Radio Ilijaš, čuvanjem sjećanja i sačuvanim pisanim tragom, želi obilježiti to vrijeme historije našeg Ilijaša. Pozivamo građane da podijele sa nama svoja iskustva, prva sjećanja i sadašnji život u Ilijašu, napišu priču i osvoje novčane nagrade.

Prva nagrada 150 KM,  druga nagrada 100 KM, treća nagrada 50 KM.  JU KSC i Radio Ilijaš osigurava sponzorstvo za nagrade.

Najbolje priče uz fotografije i potpis autora  bit će objavljene na web stranici Radio Ilijaša.

Pravila: Pravo učešća imaju svi  građani i građanke  Ilijaša koji čuvaju sjećanje na prve dane povratka u Ilijaš 1996. godine.

Radove pisati u formatu Times New Roman, font 12, razmak (line spacing) 1,5, minimalno jedna, maksimalno tri stranice.

Priče ne smiju biti ranije objavljene. Ukoliko je moguće uz tekst dostaviti i odgovarajuće  fotografije.  Radovi se ne vraćaju. U prijavi navesti ime i prezime, adresu i broj telefona. Radove slati na email: radioilijas@gmail.com. Konkurs je otvoren do srijede 19. februara 2020. godine.  

Stručna Komisija izabrat će najbolje radove, obavijestiti dobitnike o uspjehu,  vremenu i mjestu uručenja nagrada.

Povezane objave

Back to top button