Konzum donirao knjige osnovnim školama u Ilijašu

Stotinu najboljih učenika osnovnih škola iz Ilijaša Konzum će za kraj ove školske godine nagraditi knjigom „Na krilima zmaja“. Tim povodom predstavnici Konzuma posjetili su osnovne škole „Stari Ilijaš“ i „Hašim Spahić“ i uručili knjige Izdavačko-štamparske kuće Planjax, koje će uz svjedočanstva o završenom razredu biti podijeljene učenicima sa
najboljim ocjenama i primjernim vladanjem.

„Knjiga je simboličan poklon kojim želimo mladim generacijama poručiti da se učenje uvijek mnogostruko isplati, a ujedno, vjerujemo da će im poučan i zanimljiv sadržaj ove knjige biti kvalitetetan vid razonode u vrijeme raspusta“ – poručili su iz Konzuma.


Društveno odgovorno poslovanje, važan je dio poslovne politike Konzuma koji djeluje kao aktivan član lokalne zajednice. Podsjećamo, Konzum je početkom maja sa udruženjem Pomozi.ba pokrenuo humanitarni projekat „Svi zajedno za jedan obrok više“ putem kojeg je za samo dvije sedmice u Konzum prodavnicama prikupljeno više od pet tona hrane za pripremu obroka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Za kraj ovog mjeseca najavljeno je uručenje donacija dječijim domovima u četiri bh. grada u sklopu Konzumovog projekta Zdravoljupci.

Prethodni članakKonačni rezultati izabranih lista za članove Savjeta MZ-a
Naredni članakRadionica u okviru projekta “Čista rijeka Bosna”