Kraj prvog polugodišta: Počeo zimski raspust

Kraj prvog polugodišta u školskoj 2021./22. godini je  31.12.2021.godine i zimski raspust može da počne, jer su i nastavnici i đaci i roditelji zaslužili odmor od školskih obaveza. Zbog pridržavanja epidemioloških mjera, ove godine nije bio veselog časa, ali su časovi skraćeni. 

Zamolili smo kratak komentar o završenom polugodištu direktore ilijaških škola.

Direktorica Osnovne škole „Srednje“ Dženita Čehajić-Kulo ističe da su sretni i zadovljni što je se prvo polugodište realizovalo po nastavnom planu i program.

“Nastavni proces se odvijao bez ikakvih poteškoća, bez velikih broja izostanaka, učenici su bila zdravi i pohađali su redovno nastavu” kazala je Čehajić-Kulo.

Iz  vrtića „Ilijaš“ Sanja Fejzić nam je kazala da u Novoj godini želi da zavlada pandemija osmjeha i zagrljaja, te da je vrtić poslovao pozitivno bez obzira na pandemijske prepreke.

“Imamo oko 70 djece, gdje smo sa njima realizovali sve odgojno-obrazovne aktivnosti koje smo planirali. Zdravlje djece je većinom bilo na zadovoljavaljućem nivou, bez obzira na mnoge viroze osim pandemije koje su bile prisutne. Djeca su se adaptirala na vrtić, roditelji su zadovoljni,  i nije bilo pozitivnih slučajeva na korona virus.Ovdje uvijek vlada pozitivna atmosfera koju mi svakodnevno održavamo sa djecom. Djeca su sigurna, zadavljna i vole ići u vrtić. Mnoge aktivnosti smo reducirali zbog pandemije, i ne možemo sa djecom da idemo u obilaske nekih znamenitosti, da ulazimo u instiucije, ali mi to uradimo nekako drugačije u okviru naših zidova. Ono što nam teško pada, da roditelji ne mogu da budu aktivni učesnici naših aktivnosti nego ih obavještavamo o urađenim aktivnostima. Što se tiče naših kapaciteta, mi smo sada popunjeni, ali sprat u saradnji sa Općinom Ilijaš se nastavlja da radi, 90% radova je gotovo. Nadamo se da ćemo u narednoj godini otvoriti još dvije odgojne grupe starijeg uzrasta” rekla je Fejzić.

U OŠ “Đulistan” u I polugodištu nastavni proces se odvijao redovno izuzev dvije online sedmice koje su odlukom Ministarstva odrađene.

“Epidemiološki situacija je bila zadovoljavajuća nismo imali oboljelih učenika i nastavnika, nekoliko ih je bilo u izolaciji zbog covid pozitivnih članova porodice.Zadovoljna sam ostvarenim uspjehom učenika na kraju polugodištu, svima im čestitam i želim da ugodno provedu zimski raspust da se dobro odmore i budu spremni za nove pobjede u II polugodištu” kazala je Alma Zahirović.

Školskim kalendarom predviđeno je da drugo polugodište počne u ponedjeljak 31. januara 2022. godine. Podjela uvjerenja organizirat će se u januaru u prostorijama škola.

Standardno su predviđeni nenastavni dani u drugom polugodištu povodom Dana nezavisnosti BiH, Prvog maja, Uskrsa, Vaskrsa, Ramazanskog bajrama. Kraj nastave u drugom polugodištu za završne razrede srednjih škola je 10. maja, prvih i devetih razreda osnovne škole 7. juna, a ostalih razreda 14. juna.

Prethodni članakPrijem kod Općinskog načelnika za atletičarku Eminu Omanović
Naredni članakMirsad Kadrić: Dobra atmosfera u klubu i timski duh ključ dobrih rezultata