KINO

Kriminalistički film “Smrt djevojčice sa žigicama”u kinu Ilijaš

Kriminalistički film “Smrt djevojčice sa žigicama” redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića iAntuna Bahata igra u kinu Ilijaš u petak 06.10.2023. godine u 19,00 sati. Ulaz 5 KM.

Sniman na Rabu, film “Smrt djevojčice sa žigicama”,koji je do sada izazvao veliku pažnju publike na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu, temelji se na istoimenom hit romanu Zorana Ferića, koji je s Kulenovićem i napisao scenarij za uzbudljivi krimić o ubojstvu lokalne prostitutke na malom otoku.

Napeta priča filma prati patologa Feru (Ozren Grabarić), svježe rastavljenog 40-godišnjaka, koji dolazi u otočni grad kako bi prisustvovao sprovodu kćeri svojeg prijatelja iz djetinjstva. Njegov se dolazak poklopi s brojnim čudnim stvarima koje se događaju na otoku: priča se o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubojstvo “djevojčice sa žigicama” – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Iako nevoljko, Fero uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec), biva uvučen u istragu zločina te i sam pokušava doći do odgovora – tko je ubojica?

Povezane objave

Back to top button