VIJESTI

KS – Objavljen konkurs za izradu idejnog rješenja za izgradnju peletare

Kantonalno javno preduzeće (KJP) „Sarajevo-šume“ objavilo je u petak konkurs za izradu idejnog rješenja tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta. Konkurs je otvoren do 16. septembra, a nagrada za najbolje idejno rješenje iznosi 6.000 KM.

Raspisivanje ovog konkursa je kriterij neophodan za raspisivanje javnog poziva za izbor pogodne lokacije, odnosno zemljišta, zgrade i, na kraju, kupovinu tehničko – tehnološkog postrojenja, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo (KS).

Iz ove službe podsjećaju kako su ministar privrede KS Adnan Delić i direktor kantonalnog preduzeća Sarajevo-šume Samir Omerović, prije nekoliko dana, potpisali sporazum o sufinansiranju izgradnje peletare KS, prvog javnog proizvodnog pogona u postratnom periodu.

To je, kako se u saopćenju navodi, bio uslov da se raspiše spomenuti konkurs, a nakon toga provedu i sve ostale procedure za uspješnu izgradnju peletare.

Konkurs sa svim pratećim sadržajima može se preuzeti sa internet stranice KJP Sarajevo-šume na linku: https://sarajevo-sume.ba/file/konkurs-za-izradu-idejnog-rjesenja/1304.

Povezane objave

Back to top button