ILIJAŠVIJESTI

KSC Ilijaš: Zabavne radionice povodom “Dječije nedjelje”

“Dječija nedjelja” širom svijeta se obilježava u prvoj sedmici oktobra s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanja šire javnosti sa potrebama djece. Tim povodom KSC i Radio Ilijaš organizovaće edukativne, kreativne i zabavne radionice za djecu na čelu sa projekt menadžericom Hatom Mehmedović, koja ne krije uzbuđenje što će po drugi put uživati u društvu sa ilijaškim mališanima.

„Jako sam sretna i zadovljna, ali naravno uvijek postoji i neka doza odgovornosti hoće li sve biti kako treba. Želim da se zahvalim direktoru Nerminu Hodžiću što je i ovaj put imao povjerenja u mene i što mi je omogućio da svoju zamisao i ideju pretvorim u djelo. Nakon uspješnih radionica u sklopu Ilijaših dana, odlučili smo da nastavimo sa ovim aktivnostima, a Dječija nedjelja je odlična prilika za to.

 Dječija nedjelja će biti organizovana od drugog do sedmog oktobra. Imat ćemo četiri radionice, te zabavu za djecu. Radionica koja će biti održana drugog oktobra namijenjena je za predškolsku djecu vrtića Ilijaš. Ostale radionice predviđene su za djecu uzrasta od 6 do 12 godina. Naravno i ovoga puta nismo izostavili djecu sa „gornjeg kraja“, tako da će jedna radionice biti održana u PŠ Kamenica. Također, djeci smo obezbijedili i osvježenje tokom radionica.

Radionice će biti održane u sljedećim terminima:

2.oktobar 10:30 radionica „Nacrtajmo ljubav“ za predškolsku djecu iz vrtića „Ilijaš“ Biznis centar

3.oktobar 17:30 radionica „Maštajmo zajedno „ Biznis centar

4.oktobar 12:00 radionica „Stablo želja 1“ PŠ Kamenica

6.oktobar 17:30 radionica „Stablo želja 2“ Biznis centar

7.oktobar 12:00 Trg „Alija Izetbegović“ ZABAVA ZA DJECU

Svi zainteresovani roditelji odnosno djeca za učešće na radionicama mogu se prijaviti na viber broj: 062-968-976.

Povezane objave

Back to top button