KUD “Ilijaš”: Na Festivalu folklora natupilo preko 100 učesnika

Kulturno umjetničko društvo ”Ilijaš” pred mnogobrojnom publikom, sinoć je upriličilo Festival folklora sa početkom u 19 sati u kino sali KSC Ilijaš. Iz šest bh.gradova predstavljene su igre iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i iz Makedonije te su publiku svojim muzičkim izvedbama počastili Ilda Suljić i Husejn Bajraktarević. Alema Sadiković, predsjednica Kulturno umjetničkog društva “Ilijaš” zahvalila se svima koji su pomogli i dali podršku u radu ovom udruženju.

“Na večerašnjem Festivalu folklora nastupilo je šest udruženja, solistica Ilda Suljić I harmonikaš Husejn Bajraktarević. Sa nama su bili KUD “LITVA” Banovići, KUD “Breza”, KUD “Visoko”, KUD “Izvor 08” iz Kiseljaka, KUD “1001 noć” iz Fojnice i “Novotravničko biserje”. Cilj ovog Festivala jeste da prenesemo znanje I očuvamo našu tradiciju. Zaista nam je čast što su naši mnogobrojni članovi upravo djeca”, kazala je predsjednica Sadiković.

Muratović Fehim ističe da je KUD-a “Breza” započelo svoj rad 2013. godine, te da je kao predsjednik prezadovoljan radom istog, posebno na najmlađe članove.

“KUD “Breza nastupilo je sa hrvatskim igrama. Pratimo sva zbivanja što se tiče kulture, kulturno umjetničkih društava i odazivamo se na pozive svih onih koji nas pozovu. Ali ova društva koju su večeras u Ilijašu su naša braća i sestre. Najviše sam sretan zbog djece koja su večeras masovno zastupljena”, istakao je Muratović.

Na Festivalu folklora nastupilo je preko 100 učesnika, u čijim su igrama uživali mnogobrojni posjetitelji.

Prethodni članakČlanovi KK “Rašid Buća” Ilijaš osvojili pet novih medalja
Naredni članakDanas je Svjetski dan štednje