Kvalitet i brzina izvođenja radova-ključ uspjeha firme “Halilović” d.o.o.

halilovicPorodična firma „Halilović“ d.o.o. osnovana je davne 1983. godine  kao samostalna zanatska radnja. Niskogradnjom te raznim poslovima vezanim za građevinarstvo, firma “Halilović” d.o.o.  bavi se od nastanka pa sve do danas. Kvalitetno odrađeni poslovi i brzina izvođenja radova, ključ su opstanka na tržištu i uspješnog poslovanja. Za „Reportažu o ilijaškim privrednicima“ govorila je Mejra Halilović, izvršna direktorica firme „Halilović“ d.o.o.

„Privatno preduzeće smo osnovali 1991. godine i počinjemo sa građevinom. U toku ratnih godina prestali smo sa radom, ali nakon toga odmah smo nastavili 1996. godine. Počeli smo sa manjim poslovima u Elektroprivredi, održavanju puteva, na izgradnji vodovoda, čišćenju korita, kanalizacija, raščišćavanju ruševina, itd. Već 2000. godine poslovi su se itekako počeli proširivati putem tendera. Danas imamo 27   zaposlenih radnika. Firma je trenutno angažovana na održavanju puteva na općini Ilijaš, zimskom održavanju. Također izvođač smo radova na jednom dijelu kanalizacionog sistema u Kadarićima i na regulaciji korita rijeke Rače“ kazala je Mejra.

“Halilović” d.o.o. je jedan od izvođača radova na autoputu Vc što je dokaz da se radi o respektabilnoj i uspješnoj firmi. Sjedište se nalazi u Ilijašu i to je, kako kaže Mejra, prednost u odnosu na firme iz drugih sredina.

12432580_959423180761440_1166304424_o„Lijepo vrijeme je poslužilo da se radovi nastave i očekujemo početak radova uređenja korita rijeke Misoče. Što se tiče kadrova koji su zaposleni u našoj firmi, imamo geometre, saobraćajnog tehničara,  građevinskog inžinjera koji je angažovan u našoj  firmi. Ono što je važno jesu rukovodioci mašina, vozači su veoma bitni i to je zahtjevan posao od čega najviše zavisi kvalitet posla kojim se bavimo“ kazala je Mejra.

“Halilović” d.o.o. bavi se i organskom proizvodnjom ljekovitog i aromatičnog bilja, čajeva, eteričnih ulja, dekorativnih predmeta sačinjenih od ljekovitog i aromatičnog bilja.

„Od početka našeg poslovanja organizacja je drugačija jer smo porodična firma i komunikacija je drugačija. Ono što nas razlikuje od drugih firmi jeste kvalitet i brzina radova. Rokovi u ovoj tržišnoj utakmici su itekako bitni. Uvijek imamo nešto novo u segmentima našeg poslovanja. Osim građevinarstva imamo i organsku proizvodnju. Od 2002. godine smo certifikovani. Što se tiče noviteta, radit će se posao koji će spojiti ova dva segmenta poslovanja a to je agroturizam. Infrastruktura je nešto što će povezati sve ono čime smo se do sada bavili“ kazala je Mejra.

Kroz sve vrijeme poslovanja firme „Halilović“ d.o.o.  i ranije a i sada, na raznim poslovima gdje su bili angažovani nikada nisu imali primjedbe na  poslove, ističu iz ove firme. Nikada nije bilo reklamacija jer imaju  dobru organizaciju i kvalitet što je ključ uspjeha.

 

Prethodni članak“SACOM” d.o.o. – jedna od uspješnih firmi u Industrijskoj zoni “Luka”
Naredni članak“Večer najljepših ilahija” BZK Preporod- širenje i njegovanje ljubavi među ljudima