VIJESTI

Lijepa vijest iz Breze: Okončani radovi na putnoj trasi kroz naselje Željeznička stanica

Slučajan boravak jednog novinara među prijateljima pretvorio se u novinarski zadatak – praćenje ceremonije okončanja radova na putnoj trasi kroz naselje Željeznička stanica u Brezi.

Za stanovnike ovog naselja ovo je veoma značajan događaj s obzirom na to  da je  cesta kroz naselje bila dotrajala i jedva upotrebljiva. Za brezanskog načelnika Muniba Zaimovića to je još jedan u nizu projekata koji imaju za cilj poboljšanje uslova života stanovnika Breze. Zajedničko im je to da je od inicijative koju su mještani uputili načelniku do realizacije projekta prošlo manje od dva mjeseca.

– I prije inicijative građana znao sam u kakvom je stanju ovaj put, ali projekti koji su tada bili u toku nisu mi dali vremena da se posvetim ovom problemu. Istovremeno završavanje nekih projekata i ova inicijativa građana dali su mi prostora da brzo reagujem i sada imam priliku da sa građanima dijelim njihovu radost – rekao je Zaimović, pritom najavljujući i realizaciju projekta asfaltiranja nastavka puta, te njegova elektrifikacija.

Radove na djelimičnoj popravci i asfaltiranju puta u dužini od 220 metara izvodila je brezanska firma “Nahonal”, čijim radovima su zadovoljni i u općini Breza i sami mještani.

– Ovo je dokaz da, kada građani i vlast imaju isti cilj i zajedno se potrude da ga postignu, onda prestaju biti važne političke, socijalne i bilo koje druge razlike – kaže jedan od pokretača inicijative Mensur Bašić.

Piše: S.Spahić

Povezane objave

Back to top button