KINO

Ljubitelji horor filmova-Novi film “The Exorcist: Believer” u kinu Ilijaš

Ljubitelji horor filmova  pogledajte novi film “The Exorcist: Believer” u četvrtak 26.10.2023. god u 19,00 sati.

KINO ILIJAŠ, ULAZ 5 KM.

Smješten u istom vremenskom kontinuitetu kao i originalni film, “The Exorcist: Believer” fokusiran je na udovca Victora Fieldinga koji se bori svim snagama da spasi život svoje kćeri Angele.

Naime, njegova kćerka i njezina prijateljica Katherine iznenada su nestale jednog dana ne bi li se nakon nekoliko dana pojavile opsjednute demonskim entitetima.

The Exorcist Believer trailer
 

Viktoru nije potrebno iskustvo i znanje egzorcizma kako bi zaključio da s djevojkama nešto nije u redu, pogotovo nakon toga što njih dvije misle da su nestale na nekoliko sati, a ne nekoliko dana. Kada djevojke naposljetku počnu obuzimati konvulzije i počnu govoriti neljudskim i opsjednutim glasovima, Victor prihvaća savjet svoje susjede da potraži pomoć osobe koja ima iskustva s takvim stvarima.

Ono što nas najviše veseli je to što smo u trialeru vidjeli povratak Ellen Burstyn u ulozi Chris MacNeil, koja još iz prethodnih nastavaka dobro zna kako stati na kraj opsjednutim osobama.

The Exorcist Believer trailer
 

Ono što je zanimljivo je to da će se radnja ovog filma vrtjeti oko opsjednutosti nad dvije osobe koje imaju neku vrstu zajedničke niti. S obzirom na to koliki je utjecaj na gledatelje imao izvorni film toplo se nadamo da će i “The Exorcist: Believer” barem približno istinski uznemiriti sve ljubitelje ovakvog žanra.

The Exorcist Believer trailer

Zanimljivo je vidjeti da će se Believerova priča vrtjeti oko dva posjeda koji imaju neku vrstu zajedničke niti i dodiruju duhovne prakse izvan katoličanstva koje se bave demonskim protjerivanjem.

Ali s obzirom na to koliki je utjecaj izvorni Egzorcist imao na žanr horora i njegov podskup usmjeren na opsjednutost, uspjeh Egzorcista: Vjernika vjerojatno će ovisiti o tome koliko je dobro uspio istinski uznemiriti publiku.

Povezane objave

Back to top button