Uncategorized

Loše ste volje i bez energije? Ove četiri jednostavne navike će odmah popraviti raspoloženje

Samo su male promjene dovoljne da se osjećate bolje, poletnije i produktivnije

Ako i na vas utječe negativno zimsko vrijeme, važno je pronaći načine kako pomoći sebi. Stručnjaci, na sreću,  znaju trikove koji će odmah djelovati. Dr. Mike Bohl, direktor medicinskog centra Ro ali i osobni trener pojašnjava kako tijekom zime može doći do lošijeg raspoloženja radi manje sunčanih sati, ali smatra da nema razloga za brigu jer postoje stvari koje možete napraviti svakog dana kako bi vaše raspoloženje bilo puno bolje i kako biste imali više energije.

Vježbajte svakodevno

Aktivnost je ključ dobrog raspoloženja, pa iako vam je, vjerojatno, vježbanje zadnja stvar na umu kada ste loše raspoloženi, istraživanja pokazuju kako upravo to trebate napraviti. Vježbanje također popravlja san, smanjuje napetost u mišićima, snižava razinu hormona stresa – kortizola, i podiže tjelesnu temperaturu. Svi navedeni čimbenici utječu na popravljanje raspoloženja.  Ako vam se odlazak u teretanu čini prenapornim, nemojte ići. Možete vježbati na niz drugih načina. Kako će ubrzati dotok krvi do mozga, vaše raspoloženje će se odmah popraviti. To je nešto što sigurno trebate raditi dok je zima.

Dr. Bohl ističe kako je dovoljno 10 minuta aktivnosti u danu za pozitivan efekt. Možete ujutro samo odlučiti što ćete raditi u toplini svog doma. Iako je svaka vježba dobra, sklekovi i čučnjevi su uvijek dobar odabir.

Ne zanemarujte druženja

Ovo je važan dio dobrog raspoloženja, pa ga ne zanemarujte. Ako vam se vrijeme ne sviđa za šetnju gradom, uvijek možete nazvati prijatelja kako biste porazgovarali 15 minuta, navodi Bohl. “Možete se javiti najboljem prijatelju ali i iskoristiti priliku da razgovarate s dragom osobom s kojom nemate često prilike komunicirati”, dodaje.

Jedete kad ste pod stresom? Stručnjaci nude 8 jednostavnih trikova kako to spriječiti

Odvojite vrijeme za sebe

Aktivnost i druženje su jako važni, ali je jednako važno da svaki dan budite prisutni u svom životu. Sigurno ste čuli za mindfulness, a ta bi vam aktivnost mogla pomoći.
To je svijest o svemu što se baš sada odvija unutar nas samih: naših emocija, misli i tjelesnih senzacija. To je svijest o svemu što se upravo događa u našoj okolini. To je mogućnost prihvaćanja svih tih događanja na miran i opušten način. Mogućnost prihvaćanja vlastitih iskustava kroz promatranje, bez obzira jesu li ona dobra ili loša.

Dodajte novu namirnicu svaki dan

Otkrivanje raznih zdravih opcija za grickanje može vam uljepšati dan i poboljšati raspoloženje. Prema riječima dr. Bohla, to može pomoći iz nekoliko razloga. Prvi je što je raznolika prehrana puna nutrijenata odlična za mentalno zdravlje! Imati cilj da ćete svakog dana pronaći neku novu namirnicu i pripremiti ju će vam pružiti osjećaj da ste nešto postigli taj dan  , a uz to ćete se imati čemu veseliti kad ustanete.

Izvor: Večernji.ba

 

Povezane objave

Back to top button