Mahir Dević osvojio zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu pčelarstva u Tuzli

Na Šestom Međunarodnom sajmu pčelarstva “Tuzla 2018.”, koji je održan 12. i 13. oktobra 2018. godine, učešće je uzelo više od 45 izlagača iz BiH i regiona.

Posjetioci su imali priliku da kupe sve proizvode koje pčelari iz BiH i regiona proizvode na potpuno prirodan način. Osim sajamsko – prodajnih aktivnosti drugog dana sajma bilo je organizovano edukativno predavanje za pčelare.

Promocija pčelarstva kao privredne grane, zdravog načina života, kao i zaštite okoliša, cilj je ovogodišnjeg sajma pčelarstva koji već tradicionalno organizuje Udruženje pčelara “Tuzla“. U Okviru sajma ocjenjivao se i kvalitet meda sa međunarodnim učešćem, a birali su se i najbolji pčelari.

Bh. med je prepoznatljiv i zaista imamo najbolji med u regionu, a naši pčelari su dobitnici brojnih medalja među kojima je i Mahir Dević iz Ilijaša. Dević se bavi pčelarstvom već dugi niz godina, a na Međunarodnom sajmu pčelarstva „Tuzla 2018.“ osvojio je specijalno priznanje za najbolje ocijenjen kvalitet bagremovog meda.

„Učestvovao sam na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu pčelarstva u Tuzli i osvojio specijalno priznanje za najbolje ocijenjen kvalitet bagremovog meda. Na sajmu sam predstavio bagremov med i planinaska livada med koji je sa naših prostora, tačnije sa Nišićke visoravni. Sa bagremovim medom sam osvojio zlatnu medalju i sprecijalno priznanje kao najbolje ocijenjen med između 168 uzoraka iz različitih zemalja, dok je planinski med sa Nišićke visoravni osvojio srebrnu medalju. Mogu sa ponosom kazati da sam jako zadovoljan postignutim rezultatima i osvojenim medaljama“, istakao je Dević.

 

 

Pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitetu meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

 

Prethodni članakNovi veliki poraz za NK Jedinstvo
Naredni članakIzlet u Ajdinoviće za najmarljivije đake mekteba Podlugovi