Majke enklave Srebrenica i Žepa danas održavaju skup podrške ukrajinskom narodu

Udruženja žrtava, predvođena Pokretom “Majke enklave Srebrenica i Žepa” danas će protestnom šetnjom od Vječne vatre do Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva dati podršku ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Skup se održava pod nazivom “Žrtve iz Bosne i Hercegovine za žrtve u Ukrajini”.

“Majke trebaju dići glas, jer vidimo da se ovo zlo ne zaustavlja i da se vrši genocid u toj državi. Također, 9. maja je Dan pobjede nad fašizma i želimo podsjetiti da fašizam nije pobijeđen”, istakla je Subašić za Fenu.

Radi provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo Udruženju Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” dalo je dalo je saglasnost za privremenu izmjena režima saobraćaja za danas, u vremenu od 11:55 do 13 sati.

Izmjena režima saobraća sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na saobraćajnici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Koševo.

Za vrijeme važnosti ovog rješenje, prevoznici će prilagoditi održavanje javnog prevoza (u definisanom terminu tramvajski saobraćaj će preusmjeriti na okretnicu Skenderija) kao i izvršiti blagovremeno obavještavanje putnika o nastaloj promjeni.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja, uspostavit će se redovni saobraćajni režim.

Prethodni članakNova izvanredna pobjeda za NK Ilijaš
Naredni članakUplaćeno 40,2 miliona KM za aprilske naknade borcima, civilnim žrtvama rata i neratnim invalidima