Mala raja iz Vrtića “Ilijaš” oduševljena posjetom Općini Ilijaš i načelniku Fazliću

Mališani  predškolskog uzrasta iz Vrtića „Ilijaš“ posjetili su Općinu Ilijaš i načelnika Akifa Fazlića povodom Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Osim načelnika, ovom prijemu prisustvovali su i predsjedavajući i dopredjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević i Alen Hasković, kao i pomoćnica načelnika u Službi za drušvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić.

Mala raja, predvođena odgajateljicama Sanjom i Ildom, izveli su prigodan kratki program, recitovali pjesme  o ljubavi prema svom gradu i domovini, te uručili poklone sa čestitkama povodom važnih historijskih datuma za državu BiH i naš grad.

Posjeta najmlađih, prema riječima načelnika Fazlića, pravi je način da počne program obilježavanja 22. godišnjice reintegracije općine Ilijaš.

Djeca su ovim predivnim programom i posjetom oduševila sve nas, govore malo drugačije od nas odraslih,  ovo je lijep relaksirajući trenutak, inspiracija za nas odrasle da još ozbiljnije i odgovornije se odnosimo prema funkcijama koje obnašamo i da damo što više od sebe za ovu djecu, za mladost naše općine,  grada i države, poručio je načelnik Fazlić.

Odgovorna odgajateljica Sanja Fejzić kazala je da se u Vrtiću „Ilijaš“ puno pažnje posvećuje temama grada, domovine, ljubavi  i da se djeca upoznaju sa segmentima društva jer su i sami njegovi članovi.

Zbog Dana reintegracije odlučili smo doći i zahvaliti Općini Ilijaš i načelniku na brizi za naš Vrtić, srce mi je ogromno koliko su djeca pokazala kulturu i zahvalnost. Trenutno imamo 74 člana i nadamo se da će nas sljedeće godine biti više. Općina Ilijaš ulaže u naš objekat, ove godine pravit će se gornji sprat tako da ćemo se moći proširiti za još dvije odgojne grupe naredne godine, kazala je Fejzić.

Šestogodišnja Sara kazala nam je na kraju  da su posjetili ovih dana puno ustanova, ali da joj je posjeta Općini Ilijaš i čika načelniku najdraža i najljepša.

Prethodni članakIlijaški stonoteniseri – veterani na turniru u Sloveniji
Naredni članakIzvedena predstava za djecu “Mačak Vova i Mačak Ćiro”.