ILIJAŠVIJESTI

Mališani JU “Djeca Sarajevo” šetnjom kroz Ilijaš u bojama sunca oduševili sugrađane

U sklopu mjesečnog projekta “Šta nam je potrebno za život”, zadnju sedmicu Ilijaš je posvetio suncu kao izvoru života. Djeca su kroz razne aktivnosti, eksperimente , recitale, igrokaze naučili o važnosti  sunca.

“Aktivnosti u ovoj sedmici su  zaokružene sa velikom šetnjom kroz grad svih pet  odgojnih grupa , odgajatelja i roditelja kako bismo poslali poruku građanima da je priroda i sunce izvor sreće a također predškolci jedno veliko obećavajuće žuto sunce koje grije srca svih ljudi.

Hvala svim gostima što su zajedno sa nama odgajateljima uspjeli djecu uvesti u svijet elemenata koji život znače a i roditeljima koji su učestvovali u ovom projektu . Ovakvih eko projekata u saradnji i sa društvenom sredinom treba biti više jer djeca pamte sve i ostaće im predznanja kao dobra vodilja za daljni rast i razvoj. Građane Ilijaša je iznenadio broj djece i roditelja obučenih u žuto kroz grad i uljepšali smo im predpraznični vikend.

Snaga predškolstva zaista je jaka i daje samo pozitivne emocije- da je život živ i topao kao sunčeva žuta boja. Samo trebamo tražiti i isticati takve stvari.  Sretan 1.maj – praznik rada žele vam djeca i uposleni  JU “Djeca Sarajeva”, kazala je Sanja Fejzic  odgovorni odgajatelj.

U prilogu fotografije današnje šetnje ilijaših mališana, njihovih roditelja i vrijednih odgajatelja ove ustanove:

Povezane objave

Back to top button