ILIJAŠSPORTVIJESTI

Mašić: U meču „godine“ slavićemo ulazak u Drugu ligu F BiH – Centar

U subotu svi putevi iz Ilijaša ali okolnih naselja te općine: Mrakovo, Podlugovi, Ljubnići, Lješevo, vode ka Vogošći, na stadion „Hakija Mršo“ gdje se igra play-off za prvaka lige Kantona Sarajevo a čiji pobjednik ulazi u drugu ligu FBiH- Centar. Na megdan će dvije odlične ekipe, s jedne strane NK Ilijaš a kontra njih NK Pofalički. Ovo je meč koji je izazvao veliku pažnju ljubitelja nogometa u  cijelom Sarajevskom kantonu, ali i okolnim  općinama: Breza, Visoko, Kiseljak, Olovo. U samom Ilijašu je „mobilno“ stanje, na svakom ćošku, kafiću, pijaci glavna tema je nogomet i ekipa ilijaških „romantičara“.

U svim tim pričama  „junaci“ su Helać, Mašić, Rožajac, Arnautović, Smajlović, Riđić, Maletić, Šabić, Kopić, Hodžić, Ćosić, Terović, a šef stručnog štaba Fadil Hodžić je glavni „lik“ u koga su uprte sve oči ljubitelji nogometa i navijača u Ilijašu. Navijači se spremaju da u subotu  „okupiraju“ Vogošću,da svojom pjesmom,bodrenjem,podrškom budu dvanesti igrač svojim ljubimcima. Raspoleženje u taboru ilijaških „romantičara“ je na izuzetno visokom novou, svi igrači su maksimalno spremni da u meču „godine“ kako su ga nazvali u Ilijašu, pokažu svoju vrijednost i pokažu i opravdaju svoj briljantan skor u zavšenom prvenstvu, a gdje su u 14 mečeva ostvarili sve pobjede i ostvarili fenomenalnu gol razliku od plus, čak  46 golova (62:16 op.a.). Kapiten ekipe,igrač čije lopte imaju „oči“ ali i „naočale“ za svaki slučaj, nogometni majstor Eldar Mašić pred sutrašnji meč nad mečevima,kaže:

Svi u klubu smo svjesni o koliko važnom meču se radi za oba tima. Respektujemo i cijenimo našeg protivnika,znamo da je to tim koji u svojim redovima ima par odličnih igrača i da mogu zadati dosta problema svakom protivniku. No, mi znamo koliko i naš tim vrijedi i to ćemo potvrditi u sutrašnjem meču. U ovoj utakmici za nas neće biti izgubljene lopte, borićemo se za svaki aut, korner, prekršaj…od prvog minuta krenućemo borbeno, požrtvovano, nadahnuto sa puno htijenja i vjerujem da ćemo, nošeni  velikom podrškom naših vjernih i vatrenih navijača, sutra kraj meča dočekati uzdignutih ruku i slaviti ulazak u Drugu Federalnu  ligu. Sutra uveče Ilijaš će da „gori“, a poručujem našim sugrađanima da sutra uveče oko 21 sat izađu na balkone i pozdrave šampione, a oni koji imaju tarase nek izađu na terase  i pozdrave ekstra klase.

AUTOR: Rešad Mamela

Povezane objave

Back to top button