VIJESTI

Međunarodni dan vozača i automehaničara

Danas je 15.januar, datum koji vozači i automehaničari u cijelom svijetu obilježavaju kao svoj. Za vrijeme bivše Jugoslavije ovaj dan se počeo obilježavati i na našim prostorima. Ovaj datum određen je nakon što je 15. januara 1960. godine Josip Broz Tito, tadašnji predsjednik Jugoslavije, postao počasni član Saveza vozača i automehaničara Jugoslavije.

Posao prijevoza djece i studenata u školu, ljudi na posao, kao i ostalih građana, naporan je i rizičan. Po kiši, magli, snijegu, poledici ili žegi, danju, noću i praznicima, kad ih njihovi najmiliji najviše žele i kad svi drugi odmaraju oni voze. Bez obzira na vremenske uvjete, radno vrijeme i sva druga ograničenja, vozači neumorno prevoze putnike i vrijedne terete. Tako i mehaničari su uvijek spremni da poprave nenadani kvar na vozilu kako bi vozači mogli nastaviti svoja putovanja.

Svojim svakodnevnim učešćem u saobraćaju vozači autobusa, ali i njihova tehnička podrška automehaničari čine velike napore da korisnici usluga putuju sigurno, ugodno i bezbjedno i da na vrijeme stižu na svoja odredišta.

Svim vozačima, kako profesionalcima tako i amaterima, i auto-mehaničarima želimo čestitati “Dan vozača i automehaničara”, sa željom da vozači pređu milione kilometara bez problema i kvarova, a automehaničari da najviše posla imaju na održavanju ispravnih vozila sa što manje auto-limarskih radova.

Svi oni koji  voze cestama Bosne i Hercegovine zaslužuju da im se oda priznanje za dugogodišnji trud i rad, a ovaj dan je odlična prilika za to.

Povezane objave

Back to top button