ILIJAŠVIJESTI

Mektebska nastava počinje u subotu 08. septembra

Na području Muftiluka sarajevskog nastava u svim mektebima u ovoj mektebskoj godini počinje 8. septembra 2018. godine a završava u nedjelju 5. maja 2019. godine.

Na nedavnom radnom sastanku u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ zaključeno je da će predstojeća 2018/2019. mektebska godina biti realizirana po starom nastavnom planu i programu, kako bi se završila procedura odabira i izrade novih udžbenika i njihovog multimedijalnog sadržaja, s obzirom da još nisu prihvaćeni prijedlozi ilmihala za drugi i treći stupanj, a Uprava će u saradnji s glavnim imamima u narednom periodu organizirati sastanke s muallimima kako bi se upoznali s novim nastavnim planom i programom i sadržajem udžbenika, kako bi se u narednoj mektebskoj 2019/2020. godini nastava izvodila po novom mektebskom planu i programu.

Na području MIZ Sarajevo upis će se vršiti u subotu 08. septembra od 09-13 sati u svim sarajevskim mektebima, a iz MIZ Sarajevo je najavljena i jedna novina, a tiče se mogućnosti online upisa u sarajevske mektebe, o čemu će roditelji i mektebski polaznici na vrijeme biti informisani.

Povodom početka nove školske i mektebske godine Muftijstvo sarajevsko i MIZ Sarajevo upućuju iskrene čestitke svim učenicima, roditeljima, muallimima i nastavnicima, obavještavaju iz MIZ Sarajevo.

Povezane objave

Back to top button