Ministarstvo zdravstva KS i ZZO KS obezbijedili 7.761 besplatnIih doza vakcina protiv gripe

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i ove godine obezbijedili su 7.761 besplatnih doza vakcina protiv gripe za sezonu 2022./2023. koje su distribuirane u JU Dom zdravlja KS, saopćeno je Domova zdravlja Kantona Sarajevo.

Vakcinacija počinje u ponedjeljak, 7. novembra u svih devet Organizacionih jedinica i pripadajućim ambulantama porodične medicine (Stari Grad – 550 doza, Centar – 1450 doza, Novo Sarajevo – 1350 doza, Novi Grad – 1500 doza, Ilidža – 1661 doza, Hadžići – 550 doza, Vogošća – 300 doza, Ilijaš – 300 doza i Trnovo – 100 doza).

U saopćenju se navodi da je preporučena vakcinacija rizičnih grupa, među kojima su penzioneri, osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, lica s posebnim potrebama, ratni vojni invalidi i civilne žrtve rata, trudnice, imunokompromitirane osobe (odrasli i djeca), zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama, zaposleni u MUP-u KS, zaposleni u gradskom javnom saobraćaju, zaposleni u obrazovanju, nauci i kulturi i novinari.

Svi osiguranici dužni su imati zdravstvenu knjižicu, te odgovarajući dokument koji dokazuje da pripadaju nekoj od navedenih kategorija, saopćeno je.

Prethodni članakOdržana dodjela nagrada i diploma pobjednicama projekta „Radijska čitaonica“
Naredni članakNa Atletskom poligonu AK Sarajevo održano finale Nestle Lige BiH za osnovne škole