Ministartvo za odgoj i obrazovanje KS: Direktori škola da postupaju u skladu s uputama policije

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo oglasili su se povodom dojava u navodno postavljenim bombama u osnovnim školama KS.

– Povodom informacija koje su nam dostavili direktori osnovnih škola, u vezi sa dojavama o navodno postavljenim bombama, obavještavamo javnost da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Direktori su dobili preporuku da postupaju u skladu sa uputama policije. Direktori i direktorice imaju ovlaštenje da donesu odluku o režimu nastave za današnji dan, a sve zavisi od konkretnih informacija službenih policijskih lica na terenu u školama. Direktori i direktorice svoju odluku komunicirat će sa roditeljima i starateljima učenika i učenica – saopćeno je iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS.

Povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama Kantona Sarajevo, danas u 13.00 sati je zakazana i vanredna press konferencija premijera KS Edina Forte i policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića, prenijela je Služba za protokol i press KS.

Prethodni članakDojave o bombama u više škola u Kantonu Sarajevo, policija apeluje da se ne diže panika
Naredni članakObilježena godišnjica sjećanja na 61 šehida MZ Dragoradi i III bataljona 126. Ilijaške brigade