Mirsad Kadrić-sportski radnik Općine Ilijaš za 2014.godinu

mirsoU programu Radio Ilijaša ugostili smo Mirsada Kadrića, sportskog radnika Općine Ilijaš za 2014.godinu. Mirsad je rođen 11.09.1969. godine u Višegradu, potpredsjednik Odbojkaškog kluba “Ilijaš”, licencirani trener od 2008. godine, član uprave Odbojkaškog kluba “Ilijaš” od 2009. godine .

Najzaslužniji član uprave za plasman ekipe u Premijer ligu BiH, koji u svakom pogledu doprinosi na afirmaciji odbojke i njenom daljem razvoju, kroz sve selekcije od škole odbojke, omladinskih selekcija, do seniorske ženske i muške ekipe. Svojim angažmanom predstavlja primjer kako se može izvršiti organizacija sportskog kolektiva na području općine Ilijaš. Veliku podršku mu pruža porodica , a posebno supruga .

Šta za Vas predstavlja priznanje koje ste dobili?

Moram priznati da pored velikog broja sportskih veličina u našem gradu ,velika mi je čast i zadovoljstvo što sam baš ja dobio to priznanje od Općine Ilijaš.Veliki je to uspjeh i za naš odbojkaški klub ,koji je ove godine ostvario historijski uspjeh .Moj višegodišnji rad se isplatio i priznanje mi daje samo još više volje za boljim radom .

Puno je sportskih uspjeha u 2014.godini , OK Ilijaš je postao jedini premierligaš u Kantonu Sarajevo .

Veliki uspjeh je ulazak muške ekipe u Premijer ligu, pored muške ekipe i ženska ekipa je postigla nezavidne rezultate ,muška juniorska ekipa je veoma uspješna , kadetska također .Pionirska ekipa dijeli prvo mjesto u Kantonalnoj ligi.
Odbojkaški klub Ilijaš ima tri reprezentativca , juniorskog Adija Osmanovića i dva kadetska Muhameda Kadrića i Rešada Hasečića .
Da budem iskren nagrada je zaokružila moju karijeru . Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali moj trud i rad.

Okrugli sto povodom trenutne situacije u klubu će biti održan krajem aprila, na kojem bi učešće trebali uzeti vrhunski sportski radnici , privrednici i svi koji mogu doprinijeti razvoju ovog sporta na području općine Ilijaš.

 

Prethodni članakRazgovor sa Enelom Šečić -najperspektivnijom sportašicom Općine Ilijaš za 2014.godinu
Naredni članakPredstavljamo dobitnika općinskog priznanja- Refika Kulića-Fikana