Mirsad Kadrić: Dobra atmosfera u klubu i timski duh ključ dobrih rezultata

Polusezona Superlige FBiH grupa Jug je završena, a ŽOK Ilijaš može se pohvaliti dobrim rezultatima. Naime, ekipa Mirsada Kadrića zauzima drugo mjesto na tabeli sa osvojenih 26 bodova, samo bod manje od ekipe Novi Grad.

Tim povodom, na talasima Radio Ilijaša ugostili smo prvog trenera seniorske ekipe i šefa Stručnog štaba svih ženskih selekcija Mirsada Kadrića. Kako ističe ovo je do sada najuspješnija sezona ŽOK Ilijaš, nisu se nadali ovako dobrim rezultatima, ali da je ključ svega dobra atmosfera u klubu.

„Početak ove zna nas vrlo uspješne polusezone 2021 – 2022. je počela teško sa stanovišta da smo imali nekoliko odlazaka ključnih igračica, i gdje smo morali da se potrudimo da dođemo do nekih koje bi odgovarale našem okruženju, ali i samoj hemiji koju imamo u ekipi, a rezultati pokazuju da smo sve to dobro uklopili“ kazao je Kadrić.

Kad se iz utakmice u utakmicu nižu dobri rezultati, ključ toga jeste svakako dobra atmosfera u klubu, a Kadrić napominje da nikada nisu imali bolju hemiju i atmosferi od kad je on u klubu.

„Ja samo od 2008. godine u klubu, nikad  u ženskoj ekipi nismo imali bolju atmosferu. To je spoj mladosti i iskustva, baš smo pravi sarajevski klub imamo gotovo iz svake općine jednu igračicu, mada iz naše općine je najviše. Hemija je jedan od prvih uslova za dobar rezultat. Što se druže na treningu, takvo je druženje i poslije treninga i to je dalo ovaj rezultat. Od deset utakmica mi imamo samo jedan poraz i to od ekipe Novog Grada koja je prva na tabeli i koja nam bježi samo jedan bod. Ta nam ekipa dolazi u zadnjem kolu, gdje bi se možda moglo odlučivati o prvaku. Nismo ni sanjali da možemo biti na ovome mjestu, ne stvaramo sebi pritisak da moramo biti prvaci. Ono što želim jeste da budemo isti kakvi smo do sad bili, da imamo ovu podršku navijača,  i čitavog grada kakvu imamo do sada i zaista to je nešto najljepše što samo doživio u ovoj polusezoni. U derbi utakmici dvorana je gotovo bila puna,  i drago mi je vidjeli da ljudi prate naš radi i podržavaju nas“ rekao je.

Zanimalo nas je kako igračice komentarišu ovu polusezonu, Kadrić ističe da imaju toliko entuzijazma da i njega motivišu,  i da jedva čekaju početak nastavak sezone.

„One su najzaslužnije što bilježimo ovako dobre rezultate, sa svojom hemijom ali sportskim životom. Prije nekoliko dana sam radio statistiku naših treninga od 16. augusta kad samo počeli sa pripremama  do zadnje utakmice  14.decembra, njih 11 koliko ih ima, ima ukupno deset izostanaka od svih igračica. Stalno su na treningu i sve su zajedno i to naravno poboljšva rad u ekipi  i nama trenerima je puno lakše raditi“ poručio je Kadrić.

Ovaj uspješni sportski kolektiv  trenutno ima i Školu odbojke  gdje broji preko 50 upisanih djevojčica, uzrasta od devet godina pa nadalje, te su one formirane u tri kategorije: pionirke,kadetkinje i juniorke.

Mi smo ove godine prijavili našu žensku juniorsku ekipu na Federalno takmičenje u grupi smo sa ekipama Livna, Orta, Zenice i Kaknja.  Njih 11 juniorki smo registrovali za ovo takmičenje. Dvije juniorke ćemo registrovati za nastavak sezone, ukazat ćemo im čast i povjerenje da nose seniorski dres. Također, naše dvije juniorke su bile na širem spisku Repreznetacije BiH i nadam se da će biti i ove godine” spomenuo je Kadrić.

Drugi dio sezone počinje u februaru, a Kadrić ističe da je djevojkama dao pet treninga slobodnih, nakon toga slijedi okupljanje i pripreme za nastavak sezone.

„U prvoj utakmici nam dolazi Čapljina, ekipa koja nam je otkinula taj jedan bod koja nam fali da budemo izjednačeni sa ekipom Novog Grada. Možda ovo nije ni loše, jer kad ste prvi već je pritisak. Nadamo se da ćemu  sa pobjedom početi nastavak sezone, i nakon toga imamo teško gotovanje kod ekipe Širokog brijega. Imamo dobru podršku što se tiče općinskog načelnika, i dobre uslove za treniranje“ spomenuo je.

ŽOK Ilijaš želimo uspješan nastavak sezone, te da na kraju svi slavimo prolazak u viši rang.

 

 

Prethodni članakKraj prvog polugodišta: Počeo zimski raspust
Naredni članakIz BiHAMK-a upozoravaju: Promet vozila pojačan, izbjegavati rizična preticanja