ILIJAŠMAGAZINVIJESTI

Mjesna zajednica Mrakovo: Održana edukacija o samopouzdanju za mlade

U okviru projekta  “Edukativne radionice u MZ Mrakovo”, Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” realizovala je još jednu besplatnu jednodnevnu edukaciju za mlade o temi „Samopouzdanje  kao ključ uspjeha“.

Tokom edukacije, kroz teoretski dio, psiho testove, testove ličnosti i praktične aktivnosti, pokušali smo  oživjeti naše samopuzdanje, pronaći načine da sami sebi počnemo vjerovati, te rješavati svoje a ne globalne probleme. Naučili smo kako imati više samopoštovanja, odnosno unutrašnjeg samopuzdanja, kako se nositi sa svojim problemima, vrlinama i manama jer smo to mi i sve navedeno je dio nas. Posebno me raduje što se radionici odazvao veliki broj učesnika, te što su svi pokazali veliko interesovanje za ovu temu. Sasvim sam sigurna da će znanja i stečene vještine tokom radionice uveliko osnažiti njihovu osobenost, podignuti nivo samopouzdanja i poslužiti mladima u daljim koracima na putu ka ostvarivanju vlastitih ciljeva“, kazala je edukatorica prof.mr. Selma Redžo.

Učesnici smatraju da je samopozdanje jedan od najvažnijih ključeva uspjeha.

Samopuzdanje jedan od  ključnih faktora uspjeha. Na ovoj radionici smo kroz zanimljive primjere i vježbe naučili koliko je važno da vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti, jer samopuzdanje nije nešto sa čime se rađamo, nego se ono gradi vremenom. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih i sličnih edukacija za mlade, koji će pomoći mladima da rade na sebi i nauče nešto novo, ističe Medžida Kasapović, učesnica edukacije.

Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem“  kroz projekat Edukativne radionice u MZ Mrakovo nastavit će sa realizacijom radionica za mlade u narednom periodu a sve u cilju unapređenja kapaciteta mladih sa područja općine Ilijaš, navela je Enisa Mešetović koordinatorica projekta.

Aktivnosti “Edukativne radionice u MZ Mrakovo“ realizuju se u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske  i Vlada Švedske, a provodi razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Povezane objave

Back to top button