Mladi harmonikaš Hasan Muratović osvojio prvu nagradu na online takmičenju u Moskvi

Sedamnaestogodišnji Hasan Muratović iz Ilijaša, učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole u Sarajevu, odsjek harmonika kod profesora Alena Hodžića, nastavlja nizati uspjehe u svijetu muzike.

U decembru je naš mladi harmonikaš nastupao  na online takmičenju u Moskvi u kategoriji od 14 do 17 godina. Nekoliko takmičara osvojilo  je prvu nagradu, a Muratović je jedini iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio prvo mjesto u ovoj kategoriji.

„Talenat za ovaj instrument je prvi prepoznao moj otac i kupio mi je harmoniku. Počeo sam vježbati i odlaziti na razna takmičenja još u osnovnoj školi. U klasi profesora Izudina Rahića završio sam Osnovnu muzičku školu Novo Sarajevo, područno odjeljenje Ilijaš.  Nakon toga, odlučio sam upisati i srednju muzičku školu i nisam pogriješio. Sviranje harmonike vježbam tokom cijele godine, svaki dan nekoliko sati. Potrebno je mnogo truda, rada i odricanja“, kazao je Hasan ranije za Radio Ilijaš.

Na takmičenju u Moskvi bilo je oko 200 učesnika, a u kategoriji u kojoj je Hasan osvojio nagradu više od 60 takmičara.

Čestitamo na ovom izvanrednom uspjehu i radujemo se proslavi novih trofeja mladog ilijaškog harmonikaša, za koje smo sigurni da će ih biti još mnogo.

Prethodni članakPOZIV ZA MLADE: Radionica o vještinama komuniciranja
Naredni članakNa današnji dan rođen je Mirza Delibašić