Mladi  ilijaški talentovani nogometaši:  Enver Husić, Rijad Kubat, Valerin Ilić i njihov kolega iz Jelaha  Ahmed Pilav potpisali su jednogodišnji amaterski ugovor za slovenskog drugoligaša NK Trebnje.

Oni su dobili poziv od menadžerske agencije World in motion i njihovog predstavnika Dejana Smuka, koji ima misiju da prepozna i angažuje mlade talente.  Cilj njihovog angažmana je pojačanje u Klubu i ambiciozni planovi da svojom odličnom igrom doprinesu ulasku u Prvu ligu NK Trebnje.

Ove informacije za Radio Ilijaš potvrdio je Davor Ilić, otac Valerina Ilića.

Momci su oduševljeni. Uslovi su odlični i što se tiče same infrastrukture sportske, smještaja, njihovog prijema u ekipu. O takvim uslovima mogli su samo sanjati u Bosni. Uskoro idu u Umag na pripreme, a odlično je i što su i sami četveročlana ekipa prijatelja te se mogu međusobno družiti i truditi da postignu najbolji rezultat i opravdaju povjerenje, kazao je Davor.

Mlada ekipa nogometaša svoje početke imali su u OFK Ilijaš kod trenera Namira Solaka, a zatim u omladinskim selekcijama NK Ilijaš.

NK Trebnje mnogo ulaže u razvoj nogometa, tako da u svojim omladinskim selekcijama broje oko 380 igrača. Nakon što ispoštuju ovaj jednogodišnji ugovor, Davor je uvjeren da  ova ekipa ima budućnost i u slovenskim prvoligaškim klubovima, a zahvaljujući saradnji, radu i interesu World in motion tu priliku će dobiti i drugi ilijaški i bosanskohercegovački nogometni talenti.

Share.

Comments are closed.