ILIJAŠSPORTVIJESTI

Moderne svlačionice Gradskog stadiona Ilijaš, motiv za bolje rezultate NK Ilijaš

Prva faza projekta opremanja Gradskog stadiona u Ilijašu je završena. Projekat je podrazumijevao opremanje prostorija u suterenu stadiona. Riječ je o svlačionicama za domaću i gostujuću ekipu, sudijskoj svlačionici i kancelarijama za pomoćno osoblje. Općina Ilijaš je u potpunosti finansirala projekat sa 33.696,00 KM.

Emir Porča, koordinator Općine Ilijaš na ovom projektu, pojasnio je proces nabavke, količinu i vrstu opreme.

“Nakon tehničkog prijema tribina, svlačionica i pomoćnih prostorija Gradskog stadiona ukazala potreba za opremanjem svlačionica kako bi se mogle odigravati utakmice. Općina je prvo uradila projekat opremanja suterena. Nakon toga raspisan je tender za nabavku i ugradnju opreme. Po provedenoj proceduri došlo se do najpovoljnijeg dobavljača i to je firma “Pro Tim” d.o.o. iz Sarajeva. Ugovor je potpisan 29. septembra ove godine. Potom je dobavljač dostavio uzorak ormarića za svlačionice na pregled koji je prihvaćen. Ukupno je nabavljeno 45 ormarića, od toga 20 za svlačionicu domaće ekipe, 20 za svačionicu gostujuće ekipe i pet ormarića za opremanje sudijske svlačionice. Nabavka je također podrazumijevala stolove i stolice, vješalice za odjeću i ormare za kancelarije.”

Isporuka je finalizirana jučer, 9. novembra 2022. godine, a u ime Općine Ilijaš tročlana komisija pregledala je opremu. Napravljen je zapisnik o internom tehničkom prijemu i zapisnik o konačnom obračunu. Zagrijavnje prostorija suterena privremeno je riješeno instaliranjem konvektora, a u budućnosti je planirano grijanje na plin.

Nakon uređenja prostorija, motivacija za bolje rezultate

NK Ilijaš iza sebe ima teške tri godine, kada su igrali sve gostujuće utakmice, te su se prije nekoliko mjeseci vratili na svoj teren. Međutim, bez obzira na tada teške uslove bilježili su odlične partije u Kantonalnoj ligi gdje su sezonu završili sa 14 pobjeda, dali 48 golova i zauzeli ubjedljivo prvo mjesto sa osvojena 42 boda i time se plasirali u viši rang takmičenja, odnosno Drugu ligu Federacije BiH – grupa “Centar”. Sada nakon 13. odigranih kola u Drugoj ligi FBiH NK Ilijaš zauzima 14. mjesto na tabeli sa samo jednom pobjedom, šest poraza i isto toliko remija.

S obzirom na odlične uslove koji su se stvorili, nakon izgradnje stadiona, novih unutrašnjih prostorija, svlačionica za domaće i goste, uz sve neophodne prateće sadržaje prema standardima UEFA i FIFA- e, direktor kluba i trener NK Ilijaš Fadil Hodžić ističe da je ovo motivacija za klub da ostvaruje bolje rezultate.

“Izvršena je primopredaja namještaja, što podrazumijeva opremanje svlačionica i kancelarija i ostalog što je potrebno za funkcionisanje NK Ilijaš. Kao trener i sportski direktor kluba  ponosan sam i sretan, naravno sa rukovodstvom kluba na čelu, sa predsjednikom Selmirom Vrabcem kao i igračima i trenerima. Svlačionice su opremljene po najvećim standardima i drago mi je što imamo fantastične uslove za treniranje i odigravanje utakmica. Što se tiče NK Ilijaš mi smo u procesu adaptacije s obzirom na to da smo skoro tri godine igrali van našeg terene gdje smo se susretali sa raznim problemima. Želio bih se zahvaliti Općini Ilijaš i našem načelniku Fazliću kao i svim strukturama Općine i svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta”, kazao je Hodžić.

Do kraja polusezone ostale su još dvije utakmice, a trener Hodžić ističe da se NK Ilijaš fokusirao na svoj kadar igrača i ono sa čim raspolažu.

“Trenutno zauzimamo 14. poziciju i ova liga po meni nikad nije bila jača gdje ima dosta kvalitetnih ekipa. Igrali smo šest neriješenih utakmica, gdje bih spomenuo neriješen ishod protiv ekipe Čelika i publiku koja je došla da nas podrži. Nadamo se da ćemo u nedjelju protiv NK Žepče ostvariti pobjedu. Nogometni klub je u stvaranju, nama je cilj ostanak u Drugoj ligi. Nakon završetka polusezone ide konsultacija sa timom o pojačanjima. Sada imamo odlične uslove za treniranje, a rezultati će sigurno doći jer ovo je jedan veliki motiv da pravimo što bolje rezultate”, poručio je Hodžić.

NK Ilijaš ima pet selekcija i to seniori, juniori, kadeti, pioniri i predpioniri. Selekcija predpionira i pionira se takmiči u Kantonu i broji oko 30 do 35 dječaka. Selekcija kadeta i juniora se takmiči u Federalnoj ligi i broji oko 70 članova sa trenerima i selakcija seniora koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH broji oko 30 članova.

NK Ilijaš u nedjelju igra protiv NK Žepče. Utakmica počinje u 13:30 sati na Gradskom stadionu u Ilijašu, te pozivamo sve ljubitelje fudbala da podrže naše fudbalere.

Povezane objave

Back to top button