Mostarac Dino Memić predstavio svoju novu pjesmu “Osvoji svijet”

Dino Memić izbacio je novi spot za pjesmu „Osvoji svijet“, a riječ je o emotivnoj baladi koja govori o izgubljenoj ljubavi, propuštenoj šansi I kajanju.

Tekst pjesme radili su Mensur Salkić  i Mirza Numanović, a pjesma je izdata pod okriljem izdavačke kuće Hayat sa kojom Dino surađuje od samog početka svoje karijere. Dino je izbacio već tri pjesme, a sa ovom pjesmom vjerujemo da će napraviti ogroman iskorak u svojoj karijeri, te da će ovo biti prekretnica koja vodi ka ogromnom uspjehu.

“Pjesma je poptuno drugačija od svega što sam dosad snimio. Neočekivana balada i malo ko je pjesmu mogao spojiti sa mnom, jer sam po prirodi hiperaktivan, te se od mene uglavom očekuju brze pjesme. Prve rekacije na pjesmu govore da bi ova pjesma mogla nadmašiti prethodne i pokrenuti karijeru malo više”, kazao je Dino.

Kako kaže Dino, cjelokupan projekat se prebrzo odvijao, od prvog susretanja sa pjesmom, do samog spota koji je sniman na Bjelašnici. Spot predstavlja pravu zimsku idilu, a u njemu se pojavljuje djevojka koja je bila podrška Dini tokom čitavog snimanja.

“Cjelokupan projekat se nekako prebrzo odvijao. Kada mi je pjesma ponuđena, otišao sam da vidim o čemu je riječ. Pjesma mi se svidjela i odmah sam je uzeo. Prije nego što sam krenuo u Švicarsku, zvali su me iz Hayat produkcije da mi kažu kako krećemo sa snimanjem spota i to na Bjelašnici. Mislim da su dosta kvalitetno ispali i spot i pjesma. Ja sam se nekako potrudio da sve ovo bude dobro. Ovakva jedna pjesma je trebala publici”, kazao je Dino.

Za sami kraj, Dinu smo pitali kada možemo da ga očekujemo ponovo u Ilijašu, kazao je kako se tome raduje i nada da će biti u što skorije vrijeme. Istakao je kako je ovo ljeto već ispunjeno nastupima, što znači da publika zaista uživa u pjesmama koje Dino izvodi.

“Što se tiče nastupa, ovo ljeto će biti ispunjeno nastupima, imamo samo nekoliko slodobnih vikenda. Sa ovom pjesmom ćemo se pojaviti i na CMC festivalu u Vodicama”, kazao je Dino.

Nama preostaje samo da Dini poželimo mnogo sreće u muzičkoj karijeri, te da ovom pjesmom osvoji srca mnogih ljudi.

 

Prethodni članakObavještenje o obustavi saobraćaja na regionalnoj cesti od mosta na rijeci Bosni u Malešićima do skretanja za Bioču u Starom Ilijašu
Naredni članakNa Ahiret preselio Esed ef. Ahmiš, Mahirina pažnja prema mužu primjer je kako treba voljeti