SVIJETVIJESTI

Motaz Azaiza proglašen muškarcem godine: Historija će pamtiti njegovo ime

Magazin GQ Middle East je proglasio palestinskog novinara i fotografa Motaza Azizom muškarcem godine. Urednik Ahmad Swaid je naveo da su se prije donošenja ove odluke zapitali ko je napravio stvarnu i smislenu promjenu.

“Ove godine smo izbrisali sve kategorije. Naš izbor je važniji nego ikada prije. Baš kao njegov narod u Gazi, Azaiza nas podsjeća da bez obzira na to ko smo ili odakle smo – mi, obični ljudi, muškarci i žene – imamo moć da napravimo promjenu koju želimo vidjeti. Dok on hrabro nastavlja govoriti istinu, molimo se za njegovu sigurnost i sigurnost onih oko njega”, naveo je.

“Živio Motaz Azaiza. Historija će pamtiti njegovo ime”, “Motaz predstavlja palestinsku generaciju punu talenta i nepokolebljivog oblika entuzijazma, možda najsavremeniju verziju sumuda (postojanosti)”, “Ono što Motaz i drugi palestinski novinari rade trenutno ima mnogo moćnije – motivišu nas da poduzmemo akciju”, neki su od komentara.

“Hvala, GQ, na svim ovim divnim riječima”, poručio je Motaz.

On svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje kroz šta prolazi narod Palestine i na taj način doprinosi širenju istine.

(klix)

Povezane objave

Back to top button