ILIJAŠMAGAZINVIJESTI

Mrakovo: Održana edukacija o prezentacijskim vještinama i javnom nastupu za mlade

U okviru projekta  “Edukativne radionice u MZ Mrakovo”, Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” realizovala je besplatnu jednodnevnu edukaciju za mlade o temi „Prezentacijske vještine“ u prostorijama Društvenog centra u Mrakovu.

Učesnici edukacije imali su priliku naučiti kako pripremiti i realizovati uspješnu prezentaciju, steći sigurnost i samopouzdanje prilikom javnog nastupa, biti osposobljeni za efikasan, uvjerljiv i profesionalan nastup,  te kako svladati tremu i nositi se s eventualnim neugodnim situacijama.

„U današnjem vremenu jako je teško predstaviti na pravi način sebe ili svoje znanje. Tokom edukacije mladi su imali priliku da nauče nešto novo o prezentacijskim vještinama i kako se ponašati u novonastalim situacijama. Prezentacijske vještine predstavljaju jedan od najvažnijih segmenata u životu, od obrazovanja pa do potrage za poslom i upravo zato je značajno da mladi nauče pravilno komunicirati i predstaviti sebe i svoje ideje. Danas, radimo na tome da budemo bolja verzija sebe“, objasnio je Edin Zahirović, trener mreSVUBiH-a.

Učesnici su sa radionice ponijeli nova znanja i iskustva, te uvidjeli značaj ovakvog vida edukcije : Bilo je ovo jedno lijepo iskustvo gdje nam je na jednostavan a zanimljiv način preneseno znanje i vještine prezentiranja, što će nam svakako koristiti u budućnosti., kazala je učesnica radionice Amila Gazibara, studentica komunikologije.

Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem“  kroz projekat Edukativne radionice u MZ Mrakovo realizovati će niz radionica za mlade u narednom periodu, a u cilju unapređenja  kapaciteta  mladih u oblasti pisanja projekata, biznis planova te profesionalne orijentacije.

Mladi Ilijašani i Ilijašanke prepoznali su značaj neformalne edukacije te preuzeli odgovornost u procesu jačanja svojih kapaciteta. Ovom prilikom, pozivam sve mlade sa područja općine Ilijaš da prate našu facebook stranicu te uzmu učešće na edukacijama koje će se održati u narednom periodu, te na taj način steknu nova znanja i vještine“, navodi Enisa Mešetović, koordinatorica projekta.

Aktivnosti “Edukativne radionice u MZ Mrakovo“ realizuju se u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske  i Vlada Švedske, a provodi razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Povezane objave

Back to top button