Mreža mladih Ilijaš: Svečanost povodom Dana nezavisnosti BiH u džematu Srednje

Pod motom Da te volim duša zna, u džematu Srednje održana je svečanost povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i druženje članova Mreže mladih. U ambijentu u kojem su dominirali simboli naše države, domaćin druženja Senad ef. Šehić istaknuo je da imamo obavezu da se učimo da volimo i čuvamo našu domovinu i tek onda kad istinski zavolimo našu domovinu, nećemo kupovati diplome, radna mjesta, nećemo ‎zagađivati naše rijeke i puteve, nećemo kupovati vodu iz komšiluka, našu djecu ćemo podučiti ‎ko su istinski heroji, i koje su istinske vrijednosti zbog kojih vrijedi i život dati.

‎Koordinator Mreže mladih Ilijaš Dženan ef. Mahmutović zahvalio se omladini na dosadašnjem angažmanu i aktivnostima, zahvaljujući kojima je Mreža mladih Ilijaš dobila plaketu zahvalnosti od Općine Ilijaš. Također, Dženan ef. predstavio je planirane aktivnosti za naredni period koje imaju za cilj afirmaciju pojedinca ali i jačanje naše zajednice, samim tim i naše države. Gost predavač prof. Mahir Mališević na jedan vrlo zanimljiv način predstavio je vrijednost i važnost BiH na geopolitičkom planu. Na kraju programa domaćini su organizovali takmičenje u izboru za najljepšu fotografiju BiH, koju su članovi Mreže mladih lično uslikali a koje se nalaze na njihovim telefonima.

Prethodni članakFaris Marukić: Dan nezavisnosti sublimira naše emocije prema BiH i podsjetnik je na sve one koji su podnijeli žrtvu
Naredni članakSarajevska filharmonija i Armin Muzaferija za Dan nezavisnosti poklonili pjesmu “Studen vodo”