Mreža mladih Ilijaš u posjeti Bijeljini

Mladi iz džemata sa područja općine Ilijaš, predvođeni koordinatorom za rad sa mladima Dženan ef. Mahmutovićem i Amel ef. Šehovićem, u subotu 28.04.2018. godine posjetili su Bijeljinu.

Tom prilikom mladi sa područja općine Ilijaš su posjetili Mektebski centar i sultan Sulejmanovu Atik džamiju gdje su obavili ikindiju namaz. Domaćini su se zahvalili mladima i imamima Dženan efendiji i Amel efendiji na posjeti, te goste upoznali sa aktivnostima koje se održavaju u Mektebskom centru.

Također, upoznali su se  i sa kratkim historijatom Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, sa posebnim osvrtom na historiju džamija. Dogovorena je uzvratnu posjeta, kada će mladi iz Bijeljine posjetiti Ilijaš i družiti se sa svojim vršnjacima.

Inače, posjeta Bijeljini realizirana je u okviru cjelodnevne ekskurzije Mreže mladih Ilijaš, tokom koje su posjetili nanu Fatu Orlović, Divič, Janju, a nakon Bijeljine, u povratku ka Sarajevu posjetili su tuzlansku Behram-begovu medresu.

Mreža mladih Ilijaš izražava zahvalnost načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, imamima i džematskim odborima ilijaških džemata i firmi Hodžex na obezbijeđenim sredstvima za ovo putovanje, javljaju iz Mreže mladih Ilijaš.

Prethodni članakJoš jedan poraz za NK Jedinstvo Ljubnići
Naredni članakMjesna zajednica Mrakovo: Održana edukacija o osnovama pisanja biznis plana