ILIJAŠSPORTVIJESTI

Munib Alihodžić: Igrači NK “Jedinstvo” spremni su za predstojeću sezonu

Nogometni klub „Jedinstvo“ Ljubnići trenutno igra u Kantonalnoj ligi KS. Nakon izlaska iz Druge lige, ali i epidemiološke situacije sa koronavirusom, u ovom  Klubu se  smanjio broj selekcija. Ipak, sportski duh, dobro  raspoloženje i ambicije za ostvarivanje što boljih rezultata u predstojećoj sezoni, zadržali su mlađi igrači.  Munib Alihodžić, trener u NK „Jedinstvo“ za Radio Ilijaš govorio je o predstojećoj sezoni i selekcijama.

„Drago mi je da smo nakon izlaska iz Druge lige okupili veliki broj igrača. Imamo dvije selekcije. Od 01.augusta smo počeli sa pripremama. Sezona počinje sutra. Mlađi igrači su već igrali Prvo kolo, prošli vikend i završili smo utakmicu  neriješeno. Seniori igraju sutra gostujuću utakmicu sa ekipom “Vratnik”.  Ohrabrenje su mlađi igrači. U Savezu smo pokušali prijaviti juniorsku selekciju u kojoj smo imali veći broj igrača. Međutim, nisu mogli da organizuju takmičenje jer su bile prijavljene samo tri ekipe, što nije dovoljno. Bili smo primorani prijaviti kadete, njih ima 15, sa nekoliko još igrača smo napravili tu brojku i imamo selekciju za takmičenje. To je spoj iskustva i mladosti pa da pokušamo. Trudit ćemo se da napravimo što bolji rezultat jer smo od početka pokazali da možemo mnogo uraditi, u uslovima u kojima radimo. Naši igrači igraju iz ljubavi i zaista im se zahvaljujem za izdvajanje vremena i uloženi trud. U Kantonalnoj ligi ima 16 ekipa, podijeljenih u dvije grupe. Nismo baš zadovljni organizacijom na takav način. Naš klub igra u ekipi koja ima dobre rezultate ali nećemo se predati. Trudit ćemo se da ostvarimo što bolji rezultat“, kazao je Alihodžić.

Trener Alihodžić ističe da je za postizanje dobrih sportskih rezultata važna i infrastruktura kluba.

„Raduje me informacija da se dešavaju pozitivne stvari vezano za proširenje stadiona. Neophodna nam je i adekvatna infrastruktura kako bismo postizali što bolje rezultate. Kada igramo na tuđim stadionima, iste i plaćamo. Nadam se da ćemo u skorije vrijeme imati potrebne uslove“, kazao je Alihodžić.

NK Jedinstvo ima tri termina sedmično (ponedjeljak, srijeda i petak) u popodnevnim terminima. Trener Alihodžić je pozvao sve zainteresovane da se pridruže lično na treningu ili da se informišu putem fb stranice NK „Jedinstvo“

Povezane objave

Back to top button