ILIJAŠVIJESTI

MUP KS: Pojačane mjere bezbjednosti za doček Nove godine

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS je u okviru bezbjednosnih mjera i aktivnosti povodom novogodišnjih praznika, formirala Štab akcije, te sačinila operativne planove za sprovođenje mjera fizičkog, kontradiverzionog i saobraćajnog osiguranja za svaki od najavljenih javnih skupova.

S tim u vezi, Uprava policije MUP-a KS preduzima sve mjere i radnje iz vlastite nadležnosti kako bi svi javni skupovi, na kojima se očekuje prisustvo velikog broja učesnika iz zemlje i inostranstva, protekli u najboljem redu.

Iz MUP-a KS pozivaju građane da prilikom odlaska na javne skupove sa sobom ne nose petarde i pirotehnička sredstva, alkoholna pića, staklene boce ili bilo kakve predmete koji mogu nanijeti povredu drugoj osobi, te nedoličnim ponašanjem i postupcima dovesti u opasnost ljude i imovinu.

Istovremeno, ističu da je posjedovanje na javnom mjestu, paljenje, ustupanje, kupovina, prodaja petardi i drugih pirotehničkih sredstava, bez odobrenja nadležnog organa prekršaj definisan Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira KS.

Nadalje, preciziraju kako su za navedene prekršaje predviđene novčane kazne u iznosu od 300,00 do 900,00 KM za počinioce, kao i da su za staratelje i roditelje maloljetnih osoba koje počine prekršaj propisane su kazne od 400,00 do 1.200,00 KM.

Povezane objave

Back to top button