BIHVIJESTI

MUPKS – Pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu za novogodišnje praznike

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) poduzela je planske mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi osigurala javni doček Nove 2023. godine – kazao je Feni glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Istakao je da se stim u vezi poduzimaju planske mjere i radnje iz nadležosti Uprave policije kako bi sve aktivnosti koje su planirane za novogodišje praznike protekle u najboljem redu i miru.

Pojačano je prisustvo uniformirane policije kao i policije u civilnoj odjeći na području Kantona Sarajevo – naglasio je Hadžiabdić.

Iz MUP-a KS apeliraju na građane i posjetioce u Kantonu Sarajevo da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava.

– Apeliramo na građene i posjetioce u KS da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava pogotovo da ne dozvoljavaju djeci i maloljetnim osobama upotrebu takvih sredstava, prije svega kako bi izbjegli neželjene posljedice u vidu povređivanja, odnosno samopovređivanja najmlađe populacije, a s druge strane kako sebe ne bi doveli u situaciju da prekršajno odgovaraju imajući u vidu da je prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava zakonom zabranjena – istakao je Hadžiabdić.

Izvor: FENA

Povezane objave

Back to top button