BIH

Na 9. Savjetovanju o energetici upoznajte nova električna vozila

CETEOR poziva sve zainteresovane da se prijave na deveto Savjetovanje o energetici, čija je tema “Digitalna transformacija i cirkularna ekonomija za niskokarbonsku budućnost Zapadnog Balkana”, koji će se održati 5. i 6. oktobra 2023. godine, u Hotelu Hills u Sarajevu.

Ovaj događaj će se baviti istraživanjem i razmatranjem najnovijih trendova u digitalizaciji energetskog sektora, kao i načinom na koji principi cirkularne ekonomije mogu igrati ključnu ulogu u stvaranju niskokarbonske budućnosti za regiju Zapadnog Balkana.

Jedna od tema 9. Savjetovanja o energetici fokusirati će se na presjek pametnih gradova i e-mobilnosti, razmatrajući kako uključivanje inteligentnih transportnih sistema u urbanističko planiranje može doprinijeti ciljevima održivosti.

Škoda Enyaq tek je stigla na naše tržište

Škoda Enyaq tek je stigla na naše tržište

Stoga će 9. Savjetovanje tokom svog trajanja organizovati predstavljanje više modela električnih vozila od kojih su za sada najavili njih dva: Škoda Enyaq (vozilo koje je tek stiglo na naše tržište) i Volkswagen ID.3., koje će učesnici Savjetovanja moći pogledati i upoznati se detaljno sa konceptom električnog vozila. Kompanija Porsche BH koja će ustupiti vozila za prezentaciju, generalni je zastupnik za marke Volkswagen putnički automobili, Volkswagen privredna vozila, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA i Porsche.

Volkswagen ID.3.

Volkswagen ID.3.

Električna vozila imaju mnoge prednosti: ne proizvode emisije iz auspuha, smanjuju utjecaj na klimatske promjene, imaju niže operativne troškove, pružaju tišu vožnju, povećavaju energetsku učinkovitost, smanjuju ovisnost o fosilnim gorivima, koriste naprednije baterijske tehnologije, nude poticaje za kupnju te potiču održivu mobilnost. Ovakva vozila su ekološki prihvatljivija i održivija alternativa tradicionalnim vozilima s unutarnjim sagorijevanjem.

Pridružite im se na 9. Savjetovanju, gdje ćete imat ćete priliku ne samo vidjeti električna vozila Škoda Enyaq i Volkswagen ID.3., već i upoznati se s konceptom električne mobilnosti, prednostima i inovacijama koje donosi.

CETEOR vas očekuje da zajedno istražite budućnost održive vožnje.

Za sve detaljne informacije o 9. Savjetovanju o energetici, za registraciju prisustva ili sponzorstvo, posjetite njihovu web stranicu www.e-council.com.

Povezane objave

Back to top button