ILIJAŠSPORTVIJESTI

Na Gradskom stadionu Ilijaš svečano otvoren Memorijalni turnir za omladince “Hašim Spahić”

Na Gradskom stadionu Ilijaš danas je svečano otvoren Memorijalni turnir za omladince “Hašim Spahić“ u organizaciji JOB “Unija veterana” Ilijaš i  Škole fudbala “Tempo” Ilijaš.

Nakon intoniranja himne, učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutnima su se obratili ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Ministar Osmanović poželio je sreću ekipama, te istakao da se djeca uvijek trebaju sjećati domovine, zastave i himna BiH. Također, naglasio je da se ovakve priče trebaju daleko čuti.

Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš napomenuo je djeci da je Ilijaš imao i ima velikog čovjeka, a to je major Hašim Spahić i da trebaju to upamtiti i znati. Da se sjećaju ovog dana i memorijalnog turnira koji se zove po Hašimu Spahiću.

On se zahvalio Jedinstvenoj organizaciji boraca “Unija veterana” i školi fudbala “Tempo” na izuzetnoj organizaciji  turnira i poželio svim učesnicima da se ugodno osjećaju u Ilijašu, te pozvao na fer play igru.

Ove godine nastupit će 14 ekipa. Nastupit će mladi igrači rođeni 2011. i 2013. godine, a dolaze iz Sarajeva, Visokog, Breze, Vogošće, Semizovca, Maglaja i Ilijaša.

I ove godine obezbijeđeni su pehari, medalje, diplome, pehare za fer play sportsko ponašanje. Proglašenje najboljih ekipa i dodijela pehara i priznanja obaviće se u 17 sati.

Program obilježavanja se nastavlja i sutra kada će u Kino sali Ilijaš biti prikazan dokumentarni film “Hašim –Put u nezaborav” za učenike O.Š. Stari Ilijaš i O.Š Podlugovi. Nakon toga slijedi polaganje cvijeća i prigodna Akademija u Kino sali Ilijaš.

Za utorak je planiran odlazak na Moševićko brdo, gdje će se održati prigodan program na mjestu pogibije majora Hašima Spahića.

Nosilac cjelokupnih aktivnosti, pored JOB-a Ilijaš je i Općina Ilijaš, te Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Back to top button