Humanitarni koncert za našeg sugrađanina Ajnura Smajlovića, održan je sinoć u Sportskoj dvorani Ilijaš sa početkom u 19:15 sati. Organizatori koncerta su bili Azrudin Halilović i Savjet MZ Ilijaš Grad. Na koncertu su nastupila eminentna imena sa bh muzičke scene i članovi KUD-a Ilijaš. Prikupljeno je 5.526,00 KM.

Na konceru je bila prisutna i porodica Smajlović. Za Ajnura su posebnu radost priredili njegovi vršnjaci koji su bili prisutni u pratnji svojih roditelja. Ajnurova majka  Amela Smajlović zahvalila se svima koji joj pružaju podršku u ovom teškom iskušenju.

„Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom humantarnom koncertu na bilo koji način. Molim Boga da se nikad nikom ne desi ovo iskušenje. Ukoliko skupimo novac Ajnur će u novembru ići na pregled i biće operisan. Mi smo odlučili da se borimo za Ajnura uz pomoć dobrih ljudi i vjerujemo da će operacija uspjeti. Skupili smo oko 15.000,00 KM a za operaciju je potrebno 25.000,00 eura“, kazala je Amela. 

Azrudin Halilović, jedan od organizatora humantarnog koncerta za našeg sugrađanina Ajnura Smajlovića kazao je da je porodica Smajlović ali i svaki naš sugrađanin zaslužuje podršku i da je ovo jedan mali doprinos za Ajnura.

„Ajnur je nastanjen sa roditeljima u Solakovićima. Porodica Smajlović ima troje djece i Ajnur je najmlađe dijete. Solakovići pripradaju MZ Ljubina i moram ih pohvaliti jer su prvi pokrenuli akciju prikupljanja sredstava, zajedno sa Udruženjem žena „San“ iz Ljubine. Da bi se postigao veći odjek, pokrenuo sam inicijativu da se pokrene akcija u Ilijašu, gdje sam dočekan objeručke, prvenstveno od JU KSC i Radio Ilijaša, ustupljena nam je Sportska dvorana. Također veliki doprinos je dala i mlado rukovodstvo MZ Ilijaš Grad na čelu sa predsjednikom Kenanom Hasićem.  Veliko hvala svim izvođačima koji su se odazvali i dali poseban doprinos u održavanju ovoh koncerta. Enes Fazlić, profesor Harmonike, također je dao veliki doprinos“, kazao je Halilović.

Organizatori su iskazali zahvalnost svima koji su došli i podržali ovu akciju za našeg Ajnura Smajlovića.

Share.

Comments are closed.