Na snazi narandžasti meteoalarm, temperatura zraka danas do 39 stepeni

Za područje cijele Bosne i Hercegovine na snazi je narandžasto upozorenje, zbog visokih dnevnih temperatura zraka i UV indeksa. Upozorenje je na snazi od 25. do 26. jula od 12 do 17 sati.

U ovom periodu očekuju se dnevne temperature zraka od 33 do 39, a na krajnjem jugu koji stepen i više.

“Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanje u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi”, stoji u preporuci objavljenoj na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren, istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 34 do 39 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Krajini sa kratkotrajnim pljuskom. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu do 26, a najviše dnevne temperature od 34 do 39 stepeni.

U srijedu se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana sa mjestimičnom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U četvrtak se očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na jugu i sa slabom kišom. Tokom dana razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom ili karatkotrajnim pljuskom. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 29 do 36 stepeni.

Prethodni članakAsocijacija srednjoškolaca u BiH: Otvoren javni poziv za PR edukaciju
Naredni članakI dalje se istražuje uzrok pada sportskog aviona na Nišićima