ILIJAŠVIJESTI

Na temu „Bosno, srcu da si bliže“ OŠ “Srednje” proslavila Dan škole

JU Osnovna škola “Srednje” obilježila je svoj dan. Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole su svojim prisustvom uveličali ovaj značajan dan. Vrijedni učenici i nastavnici su s posebnom pažnjom pripremili priredbu na temu „Bosno, srcu da si bliže“. Na priredbi su učenici pokazali znanje i vještine koje su usavršavali tokom školske godine u mnogobrojnim sekcijama.

Prisutnim gostima se obratila direktorica škole, Dženita Čehajić -Kulo koja je kazala da je ovo za njih poseban dan i da tokom nastavne godine sve aktivnosti pored onih redonovnih, usmjerene su na pripremanje za ovu svečanost.

„Danas smo imali priliku uživati u svemu onome što su učenici i nastavnici radili tokom godine. Također, moram naglasiti da mi iz godine u godinu radimo specifične priredbe kada je u pitanju Dan škole, ove godine naša tema je bila „Bosno, srcu da si bliže“ tako da je to jedan drugačiji pristup u radu i na to smo jako ponosni. Svake godine biramo neku drugu temu i u skladu s tim, sve naše aktivnosti usmjerene su ka toj temi. Ponosna sam što imam kolektiv koji ima motivaciju i želju za radom, posvećeni smo, pratimo trendove i osluškujemo potrebe naših učenika na način da ih ne želimo pretrpati bespotrebnim informacijama, ali isto tako želimo iskazati i podržati kreativnosti nastavnika  i motivisati učenike i dati im dodatni doprinos odgojno-obrazovnom radu. Kad su projektne aktivnosti u pitanju, onome što se posebno radujemo jeste početak radova sportske plohe u područnoj školi Gajevi, ali ono što je prioritetno za ovu  školu jeste centralni toplovodni vod koji očekujemo da ćemo riješiti do početka nove sezone grijanja“ rekla je Čehajić -Kulo.

Općinski načelnik Akif Fazlić čestitao je menadžementu škole, osoblju i učenicima Dan škole i zahvalio se na divnom programu koji su pripremili.

“Danas smo prisustvovali jednoj prelijepoj manifestaciji. Djeca su pokazala svu svoju kreativnost i ljepotu onoga što mi nosimo u svome biću, ljepotu naše tradicije i našeg identiteta. Oni su svojim programom poslali snažnu poruku koja govori o njihovoj opredijeljenost da, paralelno s postizanjem sjajnih rezultata u obrazovnom procesu i praćenju svih savremenih naučnih i tehnoloških dostignuća, brižno čuvaju svoju tradiciju. Iskoristit ću priliku i čestitati direktorici, menadžmentu, nastavnicima, učiteljima i svima onima koji rade u ovoj školi. Čestitam naravno roditeljima i učenicima koji pohađaju ovu školu, jer zaista ova škola radi u jednim specifičnim uslovima gdje djeca dolaze iz dalekih udaljenih naselja. Školski prostor je oko 200 kvadratnih kilometara, ali oni nas uvijek obraduju odličnim rezultatima. Zaista boravak u ovoj školi donosi jednu lijepu emociju. Zbog složenosti OŠ „Srednje“ dužni smo maksimalno ulagati sredstava i činiti sve da obrazovanje bude na najvišem nivou, da djeca koja će nakon završene škole ponijeti svoje temeljno obrazovanje o odgoju iz ove škole budu ponosna na nju, ali i svi mi na njih. Općina Ilijaš, u saradnji sa menadžmentom škole, već dugi niz godina ulaže značajna sredstava u opremanje škole u skladu s prioritetima, nastojeći uvijek obezbijediti ono što je najpotrebnije. I ove godine ćemo ulagati u naše škole, a kada je u pitanju Osnovna škola Srednje, najveća investicija biće izgradnja sportske plohe u područnoj školi Gajevi, uz niz drugih projekata. Moje je opredjeljenje realizirati što više projekata koji će omogućiti prostor u kojem će se djeca družiti i učiti. Tu su ove godine i Igre mladih, festival koji organizuje Yunus Emre u Zenici, posjeta Tunelu spasa, posjeta Memorijalnom centru Potočari, tu je i Škola plivanja, ali i druge aktivnosti. Ova škola postiže izvanredne rezultate i uvijek nas na neki način impresionira svim onim što oni ovdje rade” kazao je načelnik Fazlić.

Povodom Dana OŠ “Srednje” dodijeljene su zahvalnice načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, BH Telecomu, Centrotransu, učitelju Rami Hastoru i Aldinu Džambasoviću doktoru stomatologije zaposlenom u Ambulanti Srednje.

Povezane objave

Back to top button