Na Trgu Alije Izetbegovića učenici svom gradu priredili nezaboravno veče

Drugu noć Manifestacije „Ilijaški dani 2022“ uzeli su učešće učenici sa područja općine Ilijaš gdje su na Trgu Alije Izetbegovića svim prisutnima priredili nezaboravno veče sa dosta muzike i plesa.

Nastup je otvorio šesnaestogodišnji Husejn Bajraktarević iz Ilijaša. Učenik je Srednje muzičke škole Sarajevo. Sa harmonikom se profesionalno druži već sedam punih godina i u dosadašnjem radu ostvario je 17 prvih nagrada na Internacionalnom nivou.

Nakon njegovon nastupa, na binu su izašli učenici OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš koji su se predstavili sa tačkama koje su sa puno ljubavi pripremali uz pomoć svojih učiteljica i učitelja, nastavnica i nastavnika. Prvi su nastupali učenici šestog razreda koji su poručili da izađemo iz digitalnog svijeta i da se ljudi okrenu sportu. Laganim notama članovi hora i orkestra škole uljepšali su večer.

U nastavku svi prisutni su uživali u izvedbama učenika petog razreda OŠ „Podlugovi“ koji su pripremili dvije pjesme na turskom jeziku pod nazivom “Ali Baba'nın Çiftliği”? i “Evim”.

Svoje učešće uzeli su i vrijedni učenici iz OŠ „Srednje“ gdje su imali dvije tačke. Prva tačka bio je nastup ritmički ples učenika PŠ Kamenica, a druga tačka bila je pjesma „Sinoć ja i moja kona“ koja je bila popraćena kolom sa odabranom koreografijom.

Na binu su se pridružili i učenici OŠ „Stari Ilijaš“ sa pjesmom „Sviraj mi sviraj brate“ koja je nastala teške 1993.godine kada su ljubav i jedinstvo bili jedina snaga i pokretač borbe za našu domovinu, grad… Uz poruku da ljubav i jedinstvo ostanu glavni pokretač i motivacija naše borbe, a prisutni su uživali i u plesnom nastupu ritmičke sekcije.

Iz Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš nastupale su Aida Gurda i Adina Nukić sa pjesmama od Marije Šerifović i Parnog Valjka.

Manifestacija kulture i sporta “Ilijaški dani” traje šest dana, dakle od 1. do 6. jula, a građani naše općine i svi zainteresovani u danima koji slijede moći će posjetiti neke od sljedećih sadržaja:Međunarodni auto rally – Ilijaš 2022, Promocija edicije Bošnjačka književnost u 100 knjiga, Veče sevdaha, Koncert hora BZK “Preporod” Ilijaš i druge bogate kulturne i sportske sadržaje, ali i edukativne i zabavne sadržaje za najmlađe.

Pozivamo građane da i sutra na Trgu Alije Izetbegović dođu, jer sa početkom u 20:30 mogu uživati u dobroj muzici grupe “Meteori”.

Prethodni članakU Ilijašu premijerno prikazan dokumentarni film „Ilijaš -Od Patriotske lige do 126. Ilijaške brigade“
Naredni članakNK “Jedinstvo” Ljubnići organizuje turnir „Cvijet Srebrenice 2022“