Načelnik Akif Fazlić i ministrica obrazovanja i odgoja KS Naida Hota-Muminović održali radni sastanak

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić  i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović održali su radni sastanak na kojem su razgovarali o realizovanim infrastrukturnim projektima  i aktivnostima u oblasti obazovanja, kao i planovima za naredni period.  Sastanaku su prisustvovali i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš Sanja Zagorac-Jozić te stručni savjetnik u Ministarstvu odgoja i obrazovanja KS Emil Hodžić.

Općinski načelnik iskazao je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekata energetske efikasnosti u školama na području općine Ilijaš te početka realizacije projekata rekonstrukcije školskih igrališta u Osnovnoj školi “Podlugovi“ i Područnoj školi “Gajevi“.
“Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa kantonalnim ministarstvom obrazovanja i odgoja te podrškom koju nam pružaju u procesu realizacije infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja. Trajno opredjeljenje općine Ilijaš jeste ulaganje u obrazovanje, što potvrđuju i izdvojena finansijska sredstva za infrastrukturne projekte tokom proteklih godina. Pored ulaganja u infrastrukturu, mi se trudimo da pružimo i druge vrste podrške našim školama, ali i učenicima kroz stipendiranje i fond za mobilnost mladih“, istakao je načelnik Fazlić.
Ministrica za odgoj i obrazovanje KS istakla je važnost nastavka kvalitetne saradnje sa Općinom Ilijaš, te najavila izdvajanje dodatne finansijke podrške za realizaciju projekta rekonstrukcije školskog igrališta u OŠ „Podlugovi“, kao i nabavke besplatnih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovih škola za sljedeću školsku godinu.
“Danas smo napravili rezime zajedničkih aktivnosti koje smo provodili sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i zadovoljstvo nam je što smo unaprijedili mnoge procese kroz jednu uspješnu zajedničku saradnju. U drugom dijelu sastanka razgovarali smo o novim inicijativama koje ćemo rješavati u narednom periodu. Predstoji nam realizacija Škole plivanja, a uskoro i svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji u vezi sa organizacijom općinskih takmičenja u izvrsnosti. Cilj nam je da zajedno poboljšavamo standard i kvalitet života naših građana”, kazala je ministrica Hota-Muminović.

 

Izvor: Općina Ilijaš

Prethodni članakUspješna 2022. godina za Taekwondo klub Ilijaš, odlične rezultate očekuju i u narednom periodu
Naredni članakBingo Group: 9.000 paketića, za 9.000 dječjih osmjeha Ponosni na sve što radimo!