ILIJAŠ

Načelnik Akif Fazlić upriličio prijem za mladu prvakinju Balkana u karateu Tajru Ahmetović

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić upriličio je prijem uz prigodnu nagradu za Tajru Ahmetović članicu karate kluba “Rašid Buća” povodom osvajanja zlatne medalje na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu za djecu i seniore u Beogradu. Tajra je prošle godine na istom prvenstvu osvojila zlatnu medalju, a proglašena je i za najperspektivniju sportašicu općine Ilijaš. Prijemu je prisustvovao i trener Raif Buća, te pomoćnica načelnika Sanja Zagorac – Jozić.

Trener se zahvalio na pozivu i prilici da podijele radost povodom osvajanja odličja, te dodao: “Na Balkanskom prvenstvu za djecu i seniore u Beogradu koje se održalo od 3. do 5. juna učestvovalo je 10 zemalja i preko 1200 takmičara na devet borilišta. Tajra je u kategoriji 12 godina djevojčice -35 kilograma odbranila titulu prvakinje Balkana. Prošle godine u Poreču ona je osvojila zlatnu medalju u kategoriji -32 kilograma. Ovom medaljom pokazala je da pripada samom vrhu. Zlatna medalja puno znači za naš klub, ali i lokalnu zajednicu koja nam uvijek pomaže da odemo na velika takmičanja, a mi se trudimo opravdati sredstva koja su uložena.”

Mlada karatistkinja Tajra Ahmetović nije krila zadovoljstvo rezultatima sa posljednjeg takmičenja. “Imala sam četiri borbe, a u finalu sam se borila sa kolegicom iz reprezentacije Aminom Avdić iz Tuzle. Sretna sam zbog odbranjene titue prvakinje Balkana. U budućnosti bih voljela nastaviti trenirati, takmičiti se i osvajati medalje”, kazala je Tajra.

Općina Ilijaš je finansijski podržala odlazak karatašice na prvenstvo u Beograd sa 482 KM koliko je bilo potrebno za kotizaciju. Odlukom o dodjeli sredstava za finansiranje/sufinasiranje udruženja iz oblasti sporta iz budžeta Općine Ilijaš na godišnjem nivou osigurano je 12.500 KM za KK “Rašid Buća”.

 

Povezane objave

Back to top button