ILIJAŠVIJESTI

Načelnik Fazlić na završnoj svečanosti u vrtiću “Ilijaš”

U srijedu, 29. maja. 2024. godine, u vrtiću “Ilijaš” održana je završna svečanost mališana koji od septembra iz ove predškolske ustanove kreću u školu. Riječ je o 25. srebrnoj generaciji djece ovog vrtića. Svečanosti su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslovne mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, direktorica JU “Djeca Sarajeva” Ilda Bekrić, odgajtelji/ce i roditelji.

Djeca su uz pomoć odgajateljica Sanje Fejzić i Sanele Džafić pripremila raznovrstan program koji su izveli pred svojim roditeljima i zvanicama. Načelnik se u svom obraćanju zahvalio kolektivu i mališanima na gostoprimstvu, ističući da se raduje vidjeti djecu spremu za đake prvake i poželjevši im puno uspjeha u školi. Odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš” Sanja Fejzić se zahvalila Općini Ilijaš na dugogodišnjoj brizi za djecu kako bi im poboljšali uslove života, igre, učenja i razvoja. Načelniku Fazliću i pomoćnici načelnika Zagorac – Jozić uručene su zahvalnice za dugogodišnju uspješnu saradnju.

Nedavno su završeni radovi na uređenju dvorišta objekta vrtića “Ilijaš” u iznosu od 50.000 KM, a koje je finansirala Općina Ilijaš, kako bi djeci bio omogućen kvalitetan ambijent za igru i boravak u dvorištu.

Povezane objave

Back to top button