Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić je u petak, 16. jula 2021. godine zajedno sa pomoćnicom načelnika za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanjom Zagorac-Jozić posjetio JU Osnovna škola “Srednje”, gdje su održali sastanak sa direktoricom škole Dženitom Čehajić-Kulo te potpisali Ugovor o finansiranju projekata škole za 2021. godinu u iznosu od 10 hiljada KM.

DSC 1150

Direktorica škole Dženita Čehajić-Kulo, upoznala je Općinskog načelnika sa radom i aktivnostima škole, uspješnim projektima koje je Škola realizovala u proteklom periodu, ali i problemima sa kojima se susreću u pogledu nedostatka autobusa za prevoz učenika. Kako je istakla direktorica Čehajić-Kulo, kroz Ugovor o sufinansiranju realizovat će se dva manja projekta, odnosno izgradnja podzida uz rijeku Raču i postavljanje ograde sa lijeve strane ulaza u školsko dvorište, a sve u cilju poboljšanja sigurnosti učenika.

“Važnost ovih projekta je višestruka kako za školu tako i za lokalnu zajednicu. Općina Ilijaš na čelu sa načelnikom Fazlićem već godinama značajnim finansijskim sredstvima podržava kapitalne projekte koji su od velikog značaja za obrazovne ustanove na području Općine Ilijaš.Ovakav vid podrške za OŠ “Srednje” daje doprinos u dijelu sigurnosti i bezbjednosti naših učenika te se nadamo da će radovi predviđeni ovim projektom biti okončani do početka nove školske godine“, kazala je direktorica.

DSC 1144

Općinski načelnik Akif Fazlić čestitao je menadžementu škole za realizovane projekte i postignute rezultate te još jednom iskazao opredjeljenost Općine da podržava aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje obrazovnog procesa.

“Uvijek nam je zadovoljstvo posjetiti školu u Srednjem i svjedočiti realizaciji mnogobrojih projekata, koji za cilj imaju poboljšanje i unapređenje obrazovanja. Kroz Budžet općine Ilijaš za 2021. godinu podržali smo niz projekata svih osnovnih škola i time pokazujemo našu opredjeljenost stalanog ulaganja u stvaranje najkvalitenijih uslova u oblasti obrazovanja”, istakao je načelnik Fazlić.

DSC 1155

 

Share.

Comments are closed.