ILIJAŠ

Načelnik Fazlić posjetio JU OŠ “Stari Ilijaš”: Potpisan ugovor o sufinansiranju projekata

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je u četvrtak, 10. juna 2021. godine zajedno sa pomoćnicom načelnika za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanjom Zagorac-Jozić posjetio JU Osnovna škola “Stari Ilijaš”, gdje su održali sastanak sa direktorom škole Ademom Alićem, te potpisali Ugovor o sufinansiranju projekata škole za 2021. godinu u iznosu od 12 hiljada KM.

Direktor škole Adem Alić, upoznao je Općinskog načelnika sa radom i aktivnostima škole, problemima sa kojima se susreću ali i uspješnim projektima koje je Škola realizovala u proteklom periodu. Kako je istakao direktor Alić, kroz Ugovor o sufinansiranju realizovat će se nekoliko manjih projekata, a najveći fokusu biti će unapređenje interneta u centralnoj školi, a u cilju poboljšanja online nastave.

“Zahvaljujem se Općinskom načelniku i nadležnoj službi za izuzetnu dosadašnju saradnju te nesebičnoj podršci koju nam pružate svake godine. Kroz ove projekte poboljšat ćemo odgojno-obrazovni proces u našoj centralnoj školi, ali i područnim školama u Bioči i Malešićima. U Bioči planiramo asfaltiranje prilaza i izradu metalne kapije sa panel ogradom te sanaciju jednog dijela krova škole, dok ćemo u Malešićima sanirati sanitarne čvorove”, rekao je direktor Alić.

Općinski načelnik Akif Fazlić čestitao je menadžementu škole za realizovane projekte i postignute rezultate te još jednom iskazao opredjeljenost Općine da podržava aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje obrazovnog procesa.

“Općina Ilijaš će u skladu sa svojim mogućnostima uvijek podržavati projekte, koji za cilj imaju unapređenje obrazovnog procesa i omogućavanja da naša djeca imaju najbolje uslove za učenje i boravak u školi. Očekujem da će se i ovi projekti realizovati do početka nove školske godine te da će se svi naši đaci vratiti u školske klupe”, istakao je načelnik Fazlić.

 

Povezane objave

Back to top button